Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Εγκαταλείπει τα σχέδια για την κατασκευή αυτό-οδηγούμενου αυτοκινήτου η Google

     Η Google, σύμφωνα με μία αναφορά από την ιστοσελίδα The Information, αποφάσισε την διακοπή των προσπαθειών της για την εξολοκλήρου κατασκευή αυτοκινήτου χωρίς τιμόνι και πεντάλ.

     

    Αντί για αυτό, η εταιρία θα συνεργαστεί με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, για την παραγωγή συμβατικών οχημάτων, με πιθανή έναρξη της κυκλοφορίας τους στα τέλη του νέου έτους.

     

     

     

    Η Fiat Chrysler θα κατασκευάσει ένα πρότυπο όχημα για την Google βασισμένο στο Pacifica minivan και αν οι δοκιμές έχουν επιτυχία θα τεθεί ευρέως σε κυκλοφορία. Οι δύο εταιρίες είχαν ανακοινώσει αυτή τη συνεργασία για την κατασκευή αυτό-οδηγούμενων minivans από  τον περασμένο Μάιο.

     

    Ο CEO της Alphabet, Larry Page και ο CFO, Ruth Porat φέρονται να είναι πίσω από την απόφαση αυτή, θεωρώντας την εξολοκλήρου παραγωγή ενός τέτοιου νέου αυτοκινήτου χωρίς τιμόνι, μη πρακτική.

     

     

     

    Αναφορές κάνουν λόγο για μία κίνηση στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης της εταιρίας, στην οποία αντιτίθεται ο συνιδρυτής της Google Sergey Brin, ο οποίος ήταν υπέρμαχος της ιδέας η Google να κατασκευάσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο από την αρχή μέχρι το τέλος. Η Google αναμένεται να προβεί σύντομα σε δηλώσεις σχετικά με την απόφαση αυτή.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.