Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Ευρώπη πρέπει να απαγορεύσει την εξόρυξη Bitcoin για να πετύχει την συμφωνημένη μείωση θερμοκρασίας κατά 1,5 °C, λένε Σουηδικές ρυθμιστικές αρχές

    Αντιμέτωπες με μια απότομη αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας, οι σουηδικές αρχές καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να απαγορεύσει την ενεργοβόρα εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.
    Ο Erik Thedeen, διευθυντής της Σουηδικής Αρχής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας και ο Bjorn Risinger, διευθυντής της Σουηδικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, δήλωσαν ότι η αυξανόμενη χρήση ενέργειας των κρυπτονομισμάτων απειλεί την ικανότητα της Σουηδίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα. Μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου του τρέχοντος έτους, η κατανάλωση ενέργειας της εξόρυξης Bitcoin στη σκανδιναβική χώρα αυξήθηκε «πολλές εκατοντάδες τοις εκατό» και τώρα καταναλώνει την ηλεκτρική ενέργεια που αντιστοιχεί σε 200.000 νοικοκυριά, ανέφεραν οι Thedeen και Risinger.

    Σε ανοιχτή επιστολή τους, οι διευθυντές των κορυφαίων ρυθμιστικών αρχών χρηματοοικονομικής και περιβαλλοντικής της Σουηδίας ζήτησαν απαγόρευση σε ολόκληρη την ΕΕ της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που λειτουργούν με Proof of Work, τη Σουηδία να "σταματήσει την ίδρυση" νέων δραστηριοτήτων εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και τις εταιρείες που εμπορεύονται και επενδύουν σε κρυπτονομίσματα, να απαγορεύεται να ονομάζουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ως περιβαλλοντικά βιώσιμες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.