Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Κίνα ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων

    Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) ανακοίνωσε ότι όλες οι οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα είναι παράνομες, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών, της παροχής υπηρεσιών τιμολόγησης και της κυκλοφορίας νέων tokens.

    Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της κεντρικής τράπεζας, θα είναι παράνομο για τους Κινέζους κατοίκους να αγοράζουν κρυπτονομίσματα από το εξωτερικό και ακόμη και να συμμετέχουν σε μάρκετινγκ ή τεχνική υποστήριξη που σχετίζονται με επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων.

    Η αυθεντικότητα της ανακοίνωσης επιβεβαιώθηκε από το γραφείο του Sky News στο Πεκίνο, αλλά ακολουθεί μια ανακοίνωση που ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο αμερικανικός κολοσσός λιανικής Walmart θα αποδεχόταν σύντομα το κρυπτονόμισμα Litecoin, που πιστεύεται ότι διαπράχθηκε από ανθρώπους που επιδιώκουν να διογκώσουν τεχνητά την αξία του κρυπτονομίσματος.

    Μια αυτόματη μετάφραση της ανακοίνωσης της κεντρικής τράπεζας ανέφερε ότι τα κρυπτονομίσματα «διαταράσσουν την οικονομική και χρηματοοικονομική τάξη, δημιουργούν παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες, όπως τυχερά παιχνίδια, παράνομη συγκέντρωση κεφαλαίων, απάτη, πυραμίδες και ξέπλυμα χρήματος και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των περιουσία των ανθρώπων».

    Η ανακοίνωση πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό συντονισμού για την αντιμετώπιση των κινδύνων που κρύβουν τα κρυπτονομίσματα, παράλληλα με τους κύριους φορείς ασφαλείας και ρυθμιστικών οργάνων της Κίνας, και ανέφερε την παρακολούθηση των συναλλαγών και των δραστηριοτήτων εξόρυξης κρυπτονομισμάτων


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.