Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Ρωσία επιβάλλει πρόστιμα χιλιάδων δολαρίων σε WhatsApp, Twitter και Facebook

    Το δικαστήριο της Μόσχας αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο χιλιάδων δολαρίων στις εταιρίες WhatsApp, Twitter και Facebook. Ο λόγος για αυτό ήταν επειδή αρνήθηκαν να μεταφέρουν τα δεδομένα των Ρώσων χρηστών στη Ρωσία, δήλωσε η υπηρεσία εποπτείας επικοινωνιών και ΜΜΕ, Roskomnadzor.

    "Με βάση απόφαση δικαστηρίου, στην εταιρία WhatsApp θα επιβληθεί πρόστιμο 4 εκατομμυρίων ρουβλιών (53.000 δολαρίων)", αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, με το Twitter να δέχεται πρόστιμο 17 εκατομμυρίων ρουβλιών (266.000 δολαρίων) και το Facebook το ποσό των 15 εκατομμύρια ρουβλιών (200.000 δολαρίων).

    Για το WhatsApp, αυτό είναι το πρώτο πρόστιμο που εκδόθηκε από ρωσικό δικαστήριο, ενώ για το Twitter και το Facebook, αυτή είναι μια δεύτερη ποινή για μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις. Στα τέλη Ιουλίου 2021, στη Google επιβλήθηκε πρόστιμο για πρώτη φορά στη Ρωσία για άρνηση αποθήκευσης δεδομένων Ρώσων χρηστών στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το δικαστήριο διέταξε την Google να πληρώσει πρόστιμο τριών εκατομμυρίων ρουβλιών (40.000 δολαρίων).

    Το πρόστιμο για την άρνηση αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων στη Ρωσία αυξήθηκε το 2019. Σήμερα, το ποσό του προστίμου κυμαίνεται από ένα εκατομμύριο έως έξι εκατομμύρια ρούβλια.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.