Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Google ενισχύει τις προσπάθειές της για ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο

    Η Google σκοπεύει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές της για ένα ασφαλέστερο internet, βάζοντας στον στόχο ιστοσελίδες οι οποίες φέρεται να παραβιάζουν συχνά τους κανόνες του "Safe Browsing". Πολλές ιστοσελίδες οι οποίες είναι ύποπτες για phishing και διάδοση malware, εκμεταλλεύονται κάποιες αδυναμίες του συστήματος ελέγχου της Google και η Google φαίνεται να λαμβάνει πλέον επιπλέον μέτρα, ώστε να το αντιμετωπίσει αυτό.

     

    Το σύστημα Safe Browsing της Google ξεκίνησε το 2005 και σκοπός του είναι ο έλεγχος των ιστοσελίδων για ύποπτες συμπεριφορές όπως η διάδοση malware, virus ή αμφιβόλου αξιοπιστίας εφαρμογών, καθώς επίσης και δραστηριότητες phishing. Σε περίπτωση που κάποια ιστοσελίδα βρισκόταν ύποπτη για τέτοιες ενέργειες, οποιοσδήποτε προσπαθούσε να ανοίξει την ιστοσελίδα στον Google Chrome, έβλεπε αντί για αυτή, μια σελίδα που τον προειδοποιούσε για τον κίνδυνο.  Η ιστοσελίδα κατόπιν επανελεγχόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι το ύποπτο περιεχόμενό της είχε αφαιρεθεί. Μετά από την επιβεβαίωση αυτή, έπαυε να εμφανίζεται και η προειδοποίηση της Google.

     

    58271bdbc0849-googlesafebrowsing1.jpg

     

    Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες ιστοσελίδες εκμεταλλεύονταν την όλη διαδικασία, αφαιρώντας το ύποπτο περιεχόμενο, για όσο χρόνο χρειαζόταν ώστε να θεωρηθούν και πάλι ασφαλή. Μόλις γινόταν αυτό και η προειδοποίηση της Google εξαφανιζόταν, επανέφεραν το ύποπτο περιεχόμενο στις ιστοσελίδες τους. Η Brooke Heinichen της Google ανέφερε ότι η πολιτική της Google απέναντι σε αυτές τις ιστοσελίδες αλλάζει. Ιστοσελίδες οι οποίες παραβιάζουν συνεχώς τους κανόνες του "Safe Browsing"΄, θα σημειώνονται από την Google ως "Repeat Offenders".

     

    Η Google ισχυρίζεται ότι οι αλγόριθμοί της είναι πλέον αρκετά εκλεπτυσμένοι, ώστε να μπορούν να διακρίνουν ποιες ιστοσελίδες φιλοξενούν ύποπτο περιεχόμενο εσκεμμένα, εν αντιθέσει με ιστοσελίδες οι οποίες έτυχε να έχουν την ατυχία να σημειωθούν ως ύποπτες εξαιτίας, για παράδειγμα, συχνής παραβίασής τους από τρίτους. Ιστοσελίδες οι οποίες θα σημειώνονται ως "repeat Offenders" δεν θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν το επανέλεγχό τους από την Google, με την σήμανση να παραμένει για 30 μέρες, ασχέτως του αν προχωρήσουν σε αφαίρεση του ύποπτου περιεχομένου.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.