Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Πιθανολογείται πτώση τιμών για τις RX 5700, τελευταία στιγμή πριν την κυκλοφορία τους

    Από διάφορες πηγές πληθαίνουν οι φήμες ότι η AMD είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει τη σειρά RX 5700 με μείωση τιμών σε σχέση με τις αρχικά ανακοινωθείσες, προκειμένου να ρυθμίσει την ανταγωνιστικότητα των καρτών. Είναι προφανές ότι η σειρά "super" άλλαξε τα δεδομένα της αγοράς και η AMD θέλει να προσαρμόσει τις τιμές της στα νέα δεδομένα. Ούτως ή άλλως βέβαια, η αρχική τιμολόγηση των RX 5700 είχε σχολιαστεί αρνητικά από αρκετούς "influencers" στο youtube που δήλωναν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι η AMD δεν είχε επιθετική τιμολόγηση, όπως συμβαίνει και στη σειρά Ryzen 3xxx, στον χώρο των επεξεργαστών.

     

    Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα οι αρχικές τιμές των RX 5700 έχουν καθοριστεί ως εξής:

    • Radeon RX 5700XT: $449
    • Radeon RX 5700: $379

     

    Μετά την κυκλοφορία των "super" καρτών της Nvidia και τα reviews που δημοσιεύτηκαν, οι τιμές των AMD καρτών φημολογείται ότι θα διαμορφωθούν ως εξής:

    • Radeon RX 5700XT: $399
    • Radeon RX 5700: $349

     

     

    Σημειώνεται, τέλος, ότι πληθαίνουν οι απόψεις στο youtube ότι οι δύο εταιρείες συνεχίζουν να παίζουν ένα "price fixing" παιχνίδι που έχει καταφέρει να ανεβάσει τις τιμές από τα 250$ για το mainstream και 500$ για τις high-end single gpu cards, στις εξωφρενικές τιμολογήσεις που έχουμε σήμερα (~400$ για mainstream και ~700$ για το high-end).

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.