Jump to content



  • yanni
    yanni

    Σημαντικοί περιορισμοί βρέθηκαν στα παιχνίδια του Microsoft Store

    Στην προσπάθειά της να προωθήσει το Microsoft Store, η εταιρία διαθέτει και AAA games, όπως το "Rise of the Tomb Raider" και το "Quantum Βreak", μέσω αυτού. Φαίνεται όμως να υπάρχουν σημαντικοί λόγοι, ώστε να μην προτιμήσει να επιλέξει κάποιος να προμηθευτεί το παιχνίδι μέσω του online μαγαζιού της Microsoft, εφόσον μπορεί να το βρει σε άλλα online μαγαζιά.

     

    Το Microsoft Store έρχεται ενσωματωμένο με τα Windows 10 και μέσω αυτού μπορείτε να αγοράσετε και κορυφαίους τίτλους όπως για παράδειγμα το "Rise of the Tomb Raider". Διατίθεται στην ίδια τιμή στο Microsoft Store με αυτή που μπορεί κάποιος να το βρει στο Steam. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο παιχνίδι με σημαντικούς περιορισμούς έναντι της έκδοσης που διαθέτει το Steam.

     

    Ειδικότερα, το "Rise of the Tomb Raider" μέσω του Windows Store έρχεται ως Universal App και όχι ως μια τυπική εκτελέσιμη εφαρμογή. Το παιχνίδι είναι ουσιαστικά μια "modern UI" εφαρμογή και αυτό σημαίνει ότι έχει περιορισμούς. Έτσι όποιος αγοράσει το "Rise of the Tomb Raider" από το Microsoft Store ξεχνάει το SLI και το Crossfire μιας και αυτά δεν υποστηρίζονται. Επίσης δεν έχει πραγματικό Fullscreen Mode αλλά ψεύτο-fullscreen, ουσιαστικά borderless windowed mode, με το V Sync να είναι μόνιμα ενεργοποιημένο.

     

    Δεν υποστηρίζεται modding, ούτε mouse macros, αλλά ούτε και overlay, οπότε εφαρμογές όπως το Fraps δεν θα λειτουργήσουν. Από την στιγμή που πρόκειται για UAP εφαρμογή, δεν μπορεί να προστεθεί στον κατάλογο παιχνιδιών του Steam, αλλά και ούτε να χρησιμοποιηθεί ο Steam Controller.

     

    Τέλος, δεν υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική στο Microsoft Store όσον αφορά την επιστροφή χρημάτων, σε αντίθεση με τα Steam και Origin, ενώ όντας UAP εφαρμογή το "Rise of the Tomb Raider" του Windows Store, δεν θα μπορεί να τρέξει σε άλλη έκδοση των Windows.

     

    Τα παραπάνω προέκυψαν από συζητήσεις χρηστών στο Reddit.

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.