Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Τέλος στην υποστήριξη του QuickTime στα Windows από την Apple

    H Trend Micro, με ανακοίνωση που εξέδωσε, προειδοποίησε ότι η Apple σταματάει την υποστήριξη του QuickTime για Windows, γεγονός που αφήνει τους χρήστες που ακόμα το χρησιμοποιούν ευάλωτους σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού.

     

    Σύμφωνα με την εταιρία ανάπτυξης του γνωστού antivirus, υπάρχουν ήδη δύο κενά ασφαλείας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων της Apple τα οποία ακόμα ευτυχώς δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις.

     

    "Λόγω του ότι η Apple δεν θα εκδώσει ξανά ενημερώσεις ασφαλείας για το  QuickTime στα Windows, αυτές οι ευπάθειες δεν θα διορθωθούν ποτέ", δήλωσε η Trend Micro σε μία πρόσφατη ανάρτησή της. 

     

    Παρόμοια ανακοίνωση εξέδωσαν και οι αντίστοιχες αρχές ηλεκτρονικού εγκλήματος των Η.Π.Α. :

     

    "Τα συστήματα τα οποία τρέχουν λογισμικό το οποίο δεν υποστηρίζεται πια, είναι εκτεθειμένα σε κινδύνους από επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού και πιθανή απώλεια δεδομένων. Οι ευπάθειες που εντοπίστηκαν στο QuickTime για τα Windows μπορούν να επιτρέψουν σε εισβολείς να αποκτήσουν απομακρυσμένο έλεγχο των προσβεβλημένων συστημάτων, καθώς και απώλεια εμπιστευτικών δεδομένων".

     

    Οι χρήστες των Windows μπορούν να βρουν οδηγίες απεγκατάστασης του QuickTime σε αυτή τη σελίδα της Apple. Οι χρήστες του Quicktime για Mac καθώς και οι χρήστες του iTunes δεν επηρεάζονται.

     

    Πηγή : pcmag


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.