Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Το πρόσωπό σας είναι ή θα γίνει η κάρτα επιβίβασής σας

    Οι αλλαγές που βασίζονται στην τεχνολογία έρχονται γρήγορα και δυνατά στα αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στα βιομετρικά στοιχεία που επαληθεύουν την ταυτότητα και συντομεύουν τις διαδικασίες ασφαλείας για όσους επιβάτες συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά.
    Εάν έχει περάσει ένας χρόνος ή περισσότερο από τότε που ταξιδέψατε, ιδιαίτερα σε διεθνές επίπεδο, μπορεί να παρατηρήσετε κάτι διαφορετικό στα αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών: Περισσότερα βήματα -- από τον έλεγχο μιας αποσκευής έως τον εκτελωνισμό -- αυτοματοποιούνται χρησιμοποιώντας βιομετρικά στοιχεία. Τα βιομετρικά είναι μοναδικά μεμονωμένα χαρακτηριστικά, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αυτοματοποίηση και την επαλήθευση της ταυτότητας. Υπόσχονται τόσο περισσότερη ασφάλεια όσο και αποτελεσματικότητα στη μετακίνηση ταξιδιωτών μέσω ενός αεροδρομίου όπου, στα βήματα από το check-in έως την επιβίβαση, οι επιβάτες πρέπει συνήθως να επιδεικνύουν ταυτότητα με φωτογραφία που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση. Στο διάλειμμα ταξιδιών που προκλήθηκε από την πανδημία, πολλά αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες τεχνολογίας και κυβερνητικές υπηρεσίες όπως η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών και η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών συνέχισαν να επενδύουν στις βιομετρικές εξελίξεις. Η ανάγκη για κοινωνική αποστασιοποίηση και ανέπαφες αλληλεπιδράσεις απλώς ενίσχυσε την τάση αυτή.

    "Οι τεχνολογίες έχουν γίνει πολύ πιο εξελιγμένες και το ποσοστό ακρίβειας πολύ υψηλότερο", δήλωσε ο Robert Tappan, ο διευθύνων σύμβουλος του εμπορικού ομίλου International Biometrics + Identity Association, ο οποίος χαρακτήρισε την ώθηση για να διευκολυνθούν τα πλήθη και να μειωθεί η επαφή μέσω αυτών των οργάνων "COVID-accelerated ." Πολλές από τις τελευταίες βιομετρικές εξελίξεις χρησιμοποιούν αναγνώριση προσώπου, την οποία το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας πρόσφατα διαπίστωσε ότι είναι τουλάχιστον 99,5% ακριβής, αντί για τη σάρωση ίριδας ή τα δακτυλικά αποτυπώματα. «Η σάρωση της ίριδας έχει διαφημιστεί ως η πιο αλάνθαστη», δήλωσε η Σέρι Στάιν, επικεφαλής τεχνολογίας στην Αμερική της SITA, μιας εταιρείας βιομετρικής τεχνολογίας με έδρα την Ελβετία. "Για να λειτουργήσουν τα βιομετρικά στοιχεία, πρέπει να είστε σε θέση να ταιριάξετε με μια γνωστή αξιόπιστη πηγή δεδομένων, επειδή προσπαθείτε να τα συγκρίνετε με μια εγγραφή στο αρχείο. Το πρόσωπο είναι το πιο εύκολο, επειδή όλα τα έγγραφα που χρησιμοποιούμε που αποδεικνύουν την ταυτότητά σας - - άδειες οδήγησης, διαβατήρια κ.λπ. -- βασίζονται στο πρόσωπο." Λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου, το Κογκρέσο έδωσε εντολή για ένα σύστημα εισόδου και εξόδου που χρησιμοποιεί βιομετρική τεχνολογία για την ασφάλεια των συνόρων των ΗΠΑ. Μερικοί ταξιδιώτες έχουν εκφράσει ανησυχίες για το απόρρητο και ενώ εταιρείες και πρακτορεία που χρησιμοποιούν την τεχνολογία λένε ότι δεν διατηρούν τις εικόνες, ενώ τα συστήματα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε πρόθυμους ταξιδιώτες που συμφωνούν στη χρήση τους.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.