Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Το Google Street View φτάνει στην κορυφή των Άλπεων, αλλά και σε πάνω από 1.000 μουσεία

    Φυσικά δε χρησιμοποίησε κάποιο από τα γνωστά τροποποιημένα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους των πόλεων, αλλά αντίθετα συνεργάστηκε με φωτογράφους, σκιέρ, και ορειβάτες, και κατέγραψε την πορεία τους προς την ψηλότερη κορυφή της Δυτικής Ευρώπης (στα 4.808,73 μέτρα).

     


    Screenshot (4)

     

    Έτσι, μπορούμε να τρέξουμε στην κορυφή παρέα με τον Kilian Jornet, να σκαρφαλώσουμε στους πάγους με τον Ueli Steck, ή να κατέβουμε τις πλαγιές κάνοντας σκι παρέα με την πρωταθλήτρια Laetitia Roux.

     

     

    Screenshot

     

    Και καθώς, η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε λιώσιμο των πάγων όχι μόνο στους πόλους αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη, οι παγετώνες των Άλπεων κινδυνεύουν κι αυτοί. Έτσι η περιήγηση της Google στο Mont Blanc αποτελεί και μία καταγραφή του Αλπικού τοπίου όπως είναι σήμερα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιστήμονες του μέλλοντος να μελετήσουν τις όποιες αλλαγές θα έχουν επέλθει.

     


    Van Gogh

     

    Παράλληλα το Street View περιορίζει τους γεωγραφικούς περιορισμούς και όσον αφορά στις επισκέψεις σε μουσεία, γκαλερί και αξιοθέατα. 5 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του Google Cultural Institute, μπορούμε να επισκεφθούμε εικονικά ή/και να δούμε τα εκθέματα από πάνω από 1.000 μουσεία από 70 χώρες. Έτσι μπορούμε να επισκεφθούμε το μουσείο Guggenheim στη Νέα Υόρκη, να πάμε μια βόλτα από το Μουσείο της Ακρόπολης και να τελειώσουμε τη βόλτα μας στο Ταζ Μαχάλ στην Ινδία.

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.