Jump to content



  • yanni
    yanni

    Το USB-IF ανακοίνωσε ένα νέο στάνταρ για ήχο μέσω USB Type C

    Αν και το τελευταίο iPhone, δεν είναι το πρώτο smartphone που δεν ενσωματώνει minijack 3,5'' για ακουστικά, ήταν η αιτία να ξεκινήσουν αρκετές συζητήσεις όσον αφορά την αναγκαιότητα αυτού του βύσματος στα σύγχρονα smartphones. Το όλο κλίμα που έχει λοιπόν δημιουργηθεί φαίνεται ότι κρίθηκε κατάλληλο από το USB Implementers Forum (USB-IF) το οποίο ανακοίνωσε ένα νέο δικό του στάνταρ για ήχο μέσω USB Type C θύρας.

     

    Το νέο στάνταρ μεταφοράς ήχου μέσω USB Type C θύρας, του USB-IF, ονομάζεται USB Audio Device Class 3.0 και ο σκοπός του νέου αυτού στάνταρ είναι να βοηθηθούν οι εταιρίες να ενσωματώσουν με εύκολο τρόπο την λειτουργία αυτή στις μελλοντικές συσκευές τους. Η αφαίρεση του βύσματος των 3,5'' θα επιτρέψει στην δημιουργία συσκευών που θα είναι τουλάχιστον ένα χιλιοστό λεπτότερες, αλλά και στην μείωση των υποδοχών της συσκευής. Αυτό, πέραν της μείωσης της πολυπλοκότητας στην σχεδίαση μιας συσκευής, θα επιτρέψει και την ευκολότερη δημιουργία συσκευών οι οποίες θα είναι πλήρως αδιάβροχες. 

     

    Επιπλέον, το USB-IF ισχυρίζεται ότι το δικό του στάνταρ προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, έναντι άλλων υλοποιήσεων για ήχο μέσω της USB, είναι ευκολότερο να υλοποιηθεί , υποστηρίζει hotword detection για ενεργοποίηση μέσω της φωνής ηλεκτρονικών βοηθών όπως το Google Now και περιλαμβάνει τις ελάχιστες αναγκαίες προδιαγραφές διαλειτουργικότητας, ώστε να εγγυηθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμβατότητα μεταξύ των συσκευών και των σετ ακουστικών που φέρουν την πιστοποίηση USB Audio Device Class 3.0.

     

    57ee6f50d7d44-USBTypeC.jpg

     

    Το USB-IF ελπίζει η χρήση του νέου στάνταρ να επεκταθεί και πέραν των φορητών συσκευών, ώστε το USB Type C να αποτελέσει την στάνταρ θύρα διασύνδεσης για ουσιαστικά τα πάντα. Πάντως για την ώρα δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το αν και πότε θα δούμε τις πρώτες συσκευές που θα αξιοποιούν το νέο πρότυπο για τον ήχο. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.