Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Google αποκτά νέο λογότυπο

    Το νέο λογότυπο της Google παραμένει η λέξη Google αλλά με γραμματοσειρά sans-serif κάνοντάς τη πιο μοντέρνα και παιχνιδιάρα. Χρησιμοποιεί πιο απαλά χρώματα και μοιάζει στο λογότυπο της Alphabet με σκοπό να υπάρχει μια μεγαλύτερη ομοιογένεια στα λογότυπα της εταιρίας.

     

     

    Όπως δείχνει και το video με την εξέλιξη του λογότυπου της εταιρίας από το 1998 είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που έγινε από το 1999 με την επιλογή των τεσσάρων χρωμάτων. Από τότε μέχρι σήμερα βλέπουμε μια τεράστια μετάλλαξη του λογοτύπου αφού γίνεται πιο μοντέρνο και πιο επίπεδο.

     

    september 1st doodle Do Not translate 5078286822539264 hp.0

     

    Αλλαγή γίνεται και στο "g" το οποίο βλέπαμε στα tabs του φυλλομετρητή μας. Τώρα θα υπάρχει το κεφαλαίο "G" με λωρίδες από τα χρώματα της Google. H Google δήλωσε ότι οι αλλαγές θα γίνουν εμφανείς σε όλα τα προϊόντα της εταιρίας σταδιακά αλλά ήδη υπάρχει στην αρχική σελίδα της ένα χαριτωμένο animation που σβήνει το παλιό λογότυπο και γράφει το καινούριο.

     

    Γιατί όμως αυτή η αλλαγή; Σε μία ανάρτησή της η εταιρία μιλάει για το πως έχει αλλάξει η αλληλεπίδραση με τα προϊόντα της εταιρίας και το internet γενικότερα. Δεν αναφέρει κάποιον συγκεκριμένο λόγο για αυτήν την αλλαγή, αλλά θεωρεί ότι καταδεικνύει καλύτερα ότι η Google δεν είναι απλώς μια σελίδα στο internet αλλά μία τεράστια συλλογή από ιστοσελίδες, εφαρμογές και υπηρεσίες που προσφέρει στους χρήστες της.

     

    gs.0

     

    Κάνοντας το λογότυπο να δείχνει πιο όμορφο σε μικρότερες οθόνες φαίνεται να ήταν μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες της εταιρίας. Η νέα, πιο απλή γραφή στο λογότυπο κάνει τη λέξη πιο εύκολα αναγνώσιμη και πιο ξεχωριστή. Η Google επίσης ισχυρίζεται ότι έχει ακόμα μικρότερο μέγεθος βοηθώντας αυτούς που δεν έχουν γρήγορες συνδέσεις. Το νέο λογότυπο έχει μέγεθος μόλις 305 bytes αντίθετα με το παλιό που ήταν 14.000 bytes.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.