Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    To πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ στρατολογεί τον υπερυπολογιστή Cray Shasta με AMD EPYC και Nvidia Volta hardware

    Η AMD πέτυχε μια ακόμα σχεδιαστική νίκη για τους server επεξεργαστές της, EPYC, που ενσωματώνονται στους CRAY Shasta υπερυπολογιστές. Συγκεκριμένα, ένας CRAY Shasta θα "στρατολογηθεί" από το US Navy's Department of Defense Supercomputing Resource Center (DSRC) ως μέρος του προγράμματος εκμοντερνισμού των υπολογιστών υψηλών επιδόσεων της εν λόγω υπηρεσίας. Η θεωρητική επεξεργαστική ισχύς του νέου υπερυπολογιστή θα είναι 12,8 PetaFLOPS, ή 12,8 τετράκις εκατομμύρια πράξεις κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο! Ο υπερυπολογιστής θα αποτελείται από 290.304 AMD EPYC (Rome) πυρήνες και 112 NVIDIA Volta V100 General-Purpose Graphics Processing Units (GPGPUs). To σύστημα επίσης θα διαθέτει 590 TB μνήμη και 14 petabytes (PB) ωφέλιμου αποθηκευτικού χώρου που θα περιλαμβάνει 1 PB NVMe SSDs. To δίκτυο της Cray, Slingshot, θα επιτρέπει την επικοινωνία όλων των μερών του υπερυπολογιστή με ρυθμό 200 Gigabits ανά δευτερόλεπτο.

     

    Οι υπερυπολογιστές του DSRC υποστηρίζουν τη μοντελοποίηση του κλίματος, του καιρού, και των ωκεανών ώστε να βοηθούν τους μετεωρολόγους και ωκεανογράφους του Αμερικάνικου Ναυτικού να προβλέπουν τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επηρεάζουν τον στόλο. Ανάμεσα σε άλλα επιστημονικά πονήματα, ο νέος υπερυπολογιστής θα βελτιώσει τα μοντέλα πρόβλεψης καιρού, ακόμα και τις προβλέψεις της έντασης και της πορείας των τυφώνων. Το σύστημα αναμένεται να τεθεί online νωρίς, το οικονομικό έτος 2021.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.