Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    To ClockTuner for Ryzen φτάνει στην έκδοση 2.0 με υποστήριξη ZEN 3, νέο UI και δυνατότητες, με σημαντικότερη την υποστήριξη Hybrid OC για το καλύτερο OC σε κάθε πιθανό φορτίο εργασίας

    Η νεότερη έκδοση του ClockTuner for Ryzen (CTR) είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους, αφού ο προγραμματιστής του βοηθητικού προγράμματος άνοιξε την πρόσβαση στους συνδρομητές του πριν από έναν μήνα. Προσφέρει πολλές αλλαγές και αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός ανανεωμένου GUI και, βεβαίως, της υποστήριξης επεξεργαστών αρχιτεκτονικής ZEN 3.

     

    Πρόκειται για ένα σχετικά νέο βοηθητικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Yuri Bubliy (@ 1usmus στο Twitter), ο οποίος δημιούργησε επίσης το δημοφιλές πρόγραμμα υπολογισμού DRAM ρυθμίσεων για Ryzen. Το CTR 2.0 παρέχει στους χρήστες καλύτερο έλεγχο σε ορισμένες παραμέτρους, επιδιώκοντας υψηλότερα overclocks και καλύτερη συνολική απόδοση.

     

    large.small_clock_tuner_ryzen.jpg

     

    Αυτή είναι η καλύτερη έκδοση του προγράμματος μέχρι σήμερα. Ο Γιούρι σημειώνει ότι η ανάπτυξη των δύο προηγούμενων εκδόσεων (1.0 και 1.1) δεν ήταν εύκολη "και πολλοί χρήστες αντιμετώπισαν μερικά προβλήματα και σφάλματα που δεν μπορούσαν να διορθωθούν με μια επείγουσα επιδιόρθωση ή ενημέρωση κώδικα." Έτσι, η απόφαση λήφθηκε για την αναδιαμόρφωση του βοηθητικού προγράμματος, μια προκλητική προσπάθεια λαμβάνοντας υπόψη ότι η AMD και οι συνεργάτες του υλικού δεν βοήθησαν στο έργο.

     

    "Μία από τις προκλήσεις ήταν να ασχοληθούμε με μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική, δηλαδή τη Zen 3. Αυτό έφερε επίσης κάποια οφέλη στους τελικούς χρήστες που θέλουν να παίξουν, λόγω της βελτιωμένης διαχείρισης ισχύος και τάσης". Τούτου λεχθέντος, ο Γιούρι λέει ότι η ενότητα "Ενεργειακή απόδοση" του CTR δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει στην έκδοση 2.0 επειδή λίγοι άνθρωποι φάνηκε να ενδιαφέρονται για αυτό. Ωστόσο, ο παράγοντας ενεργειακής απόδοσης βρίσκεται στην αναφορά διαγνωστικών. Το CTR 2.0 προσθέτει επίσης ορισμένα στοιχεία παρακολούθησης τηλεμετρίας.

     

    Το άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα Hybrid OC. Με αυτή τη δυνατότητα χρησιμοποιείται ταυτόχρονα χειροκίνητο OC και PBO, κάτι που υποτίθεται ότι προσφέρει τελικά καλύτερα αποτελέσματα απόδοσης σε οποιονδήποτε φόρτο εργασίας. Είναι επίσης εύκολο στη χρήση, καθώς το CTR ελέγχει τα πάντα σε ελαχιστοποιημένη κατάσταση.

     

    Ο Γιούρι δημοσίευσε έναν εκτενή οδηγό χρήσης στο Guru3D, μαζί με συνδέσμους λήψης για το CTR 2.0 και Cinebench R20.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.