Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ενώ τα Windows 7 παίρνουν μικρή παράταση, τα Windows 8.1 μας αποχαιρετούν μια και καλή

      Τίτλοι τέλους από την Microsoft για τα Windows 7 και 8.1 με μια ανατροπή

    Τα Windows 8.1 λαμβάνουν μια ακόμη παρτίδα ενημερωμένων εκδόσεων κώδικα ασφαλείας την ερχόμενη Τρίτη προτού η Microsoft τα αποσύρει. Τα Windows 8.1 δεν λαμβάνουν την ίδια επεξεργασία Εκτεταμένων Ενημερώσεων Ασφαλείας (Extended Security Updates - ESU) που έλαβαν τα Windows 7 τα τελευταία τρία χρόνια. Μόλις κυκλοφορήσει η τελευταία ενημέρωση, πέφτουν και οι τίτλοι τέλους.

    Οι χρήστες των Windows 8.1 ενδέχεται να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν, αλλά τα ζητήματα ασφαλείας του συστήματος δεν θα επιδιορθώνονται πλέον από τη Microsoft ή οποιονδήποτε άλλο. Τα προγράμματα περιήγησης και άλλα προγράμματα θα σταματήσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις και ορισμένοι ιστότοποι δεν θα λειτουργούν σωστά καθώς οι νέες τεχνολογίες δεν υποστηρίζονται πλέον από τα προγράμματα περιήγησης.

    Τα Windows 7, τα οποία λαμβάνουν τις τελευταίες ενημερώσεις κώδικα ESU επίσης την Τρίτη, φαίνεται να βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με την πρώτη ματιά. Η Microsoft δεν θα κυκλοφορήσει πλέον ενημερώσεις για αυτό, παρόλο που υπάρχει ακόμα ζήτηση για αυτά. Πολλά προγράμματα δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις και η κατάσταση μοιάζει πανομοιότυπη με αυτή που αντιμετωπίζουν οι χρήστες των Windows 8.1.

    Υπάρχει όμως μια διαφορά. Η 0Patch, γνωστή για τη διατήρηση των λειτουργικών συστημάτων και προγραμμάτων πέρα από τα επίσημα όρια υποστήριξης, ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει τα Windows 7 με τουλάχιστον δύο επιπλέον χρόνια κρίσιμων ενημερώσεων ασφαλείας. Επιπλέον, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα υποστηρίζει επίσης τον Microsoft Edge στα Windows 7 τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2025.

    Με προσοχή στην πλευρά της ασφάλειας των πραγμάτων, τα Windows 7 είναι η καλύτερη επιλογή στο μέλλον για χρήστες και οργανισμούς που δεν θέλουν να κάνουν αναβάθμιση σε Windows 10 ή δεν μπορούν, για οποιονδήποτε λόγο. Οι εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας έχουν κόστος, καθώς το 0Patch χρεώνει περίπου $25 ετησίως ανά συσκευή. Η Microsoft χρέωνε το ίδιο ποσό το πρώτο έτος της ESU, αλλά διπλασίασε την τιμή για το δεύτερο και το τρίτο έτος.

    Οι χρήστες των Windows 7 ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα συμβατότητας που εμποδίζουν την εκτέλεση ορισμένων προγραμμάτων. Ενώ ορισμένες εταιρείες λογισμικού ανακοίνωσαν ήδη τη λήξη της υποστήριξης, π.χ. η Google με το πρόγραμμα περιήγησής της Chrome, εξακολουθεί να είναι αβέβαιο για πόσο καιρό άλλες θα υποστηρίζουν τα προγράμματά τους στα Windows 7 και στα Windows 8.1. Ωστόσο, φαίνεται πιθανό κάποια προγράμματα να σταματήσουν να λειτουργούν. Αυτό θα ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι παίκτες, για παράδειγμα, μπορεί να βασίζονται σε πλατφόρμες όπως το Steam. Εάν η Valve αποφασίσει να τερματίσει την υποστήριξη για τα Windows 7, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το Steam δεν μπορεί πλέον να εκτελείται στα Windows 7 ή στα Windows 8.1.

    Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, οι χρήστες των Windows 7 εξακολουθούν να βρίσκονται σε καλύτερη θέση, υπό την προϋπόθεση ότι εγγράφονται στην προσφορά του 0Patch για λήψη κρίσιμων ενημερώσεων ασφαλείας για τα επόμενα 2 τουλάχιστον χρόνια.


    Πηγή
    Φωτογραφία: ghacks.net
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.