Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η κοινότητα της γλώσσας προγραμματισμού Rust δημοσιεύει τα αποτελέσματα της έρευνας για την κατάσταση της Rust το 2023

    Η ομάδα έρευνας Rust παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα της έρευνας 2023 State of Rust Survey, η οποία διεξήχθη από τις 18 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 15 Ιανουαρίου 2024. Αυτή η όγδοη έκδοση επικεντρώθηκε στη συγκέντρωση γνώσεων και ανατροφοδότησης από την παγκόσμια κοινότητα της γλώσσας Rust. Παρά τη μείωση κατά 37% των προβολών της έρευνας σε σύγκριση με το 2022, ο αριθμός των εκκινήσεων και των ολοκληρώσεων αυξήθηκε, γεγονός που καταδεικνύει τη συνεχή δέσμευση. Οι αυτοματοποιημένες μεταφράσεις επέτρεψαν την παρουσίαση της έρευνας σε επτά γλώσσες, με τα αγγλικά να παραμένουν η επικρατέστερη επιλογή για την τεχνική επικοινωνία σε ποσοστό 80%. Η έρευνα διερεύνησε τα δημογραφικά στοιχεία των χρηστών, την επάρκεια, τα πρότυπα χρήσης και τις προκλήσεις, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη του Rust σε επαγγελματικά περιβάλλοντα, αν και εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με την πολυπλοκότητα και την υιοθέτηση από τον κλάδο.

     

    Χρήση και ανάπτυξη του Rust σε επαγγελματικές ρυθμίσεις

    Η έρευνα υπογράμμισε την αύξηση κατά 2% των ερωτηθέντων που προσδιορίζονται ως χρήστες του Rust, φτάνοντας το 93% το 2023. Από αυτούς τους χρήστες, το 49% ανέφερε καθημερινή ή σχεδόν καθημερινή χρήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 34% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν το Rust στην πλειονότητα της κωδικοποίησης στην εργασία τους, σημειώνοντας αύξηση 5% από το 2022. Τα βασικά κίνητρα για την επιλογή του Rust στην εργασία περιλάμβαναν την ικανότητά του να δημιουργεί λογισμικό χωρίς σφάλματα (86%) και τα χαρακτηριστικά απόδοσης (83%). Η έρευνα ανέδειξε τον θετικό αντίκτυπο του Rust, με το 79% να αναφέρει ότι το Rust βοήθησε την εταιρεία τους να επιτύχει τους στόχους της και το 77% να εκφράζει την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει ξανά το Rust. Οι τομείς εφαρμογής περιλάμβαναν backends διακομιστών, υπηρεσίες ιστού και δικτύωσης και τεχνολογίες cloud.

     

    Προκλήσεις και μελλοντικές προτεραιότητες

    Οι προκλήσεις που εντοπίστηκαν στην έρευνα περιλάμβαναν ανησυχίες σχετικά με την πολυπλοκότητα του Rust (43%), τη χαμηλή χρήση στον κλάδο (42%) και την ανεπαρκή υποστήριξη για προγραμματιστές και συντηρητές (32%). Οι ερωτηθέντες εξέφρασαν την επιθυμία για βελτιώσεις στα γνωρίσματα, την εκτέλεση const και τις ασύγχρονες λειτουργίες. Ενώ το 68% έθεσε ως προτεραιότητα τη διόρθωση σφαλμάτων του μεταγλωττιστή, το 57% επιδίωξε βελτιώσεις στην απόδοση των προγραμμάτων Rust κατά το χρόνο εκτέλεσης και το 45% τόνισε την ανάγκη βελτίωσης των χρόνων μεταγλώττισης. Οι συμμετέχοντες σημείωσαν επίσης το ασύγχρονο Rust, το σύστημα traits και generics και τον ελεγκτή δανεισμού ως τομείς με προκλήσεις. Παρά τις ανησυχίες αυτές, η έρευνα αντανακλούσε τη δέσμευση της κοινότητας να ενισχύσει την ανάπτυξη του Rust και να διατηρήσει τη θετική του πορεία.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.