Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Θέλετε να εκτελέσετε κώδικα Python σε ένα πρόγραμμα περιήγησης; Σύντομα μπορεί να μπορείτε

    Το ZDNet αναφέρει νέα από το PyCon 2022, την πρώτη δια ζώσης για τους συντελεστές της γλώσσας προγραμματισμού Python από το 2019 λόγω της πανδημίας. Εκεί, επανεξετάστηκε η ιδέα της εκτέλεσης κώδικα Python από πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

    Ο προγραμματιστής της CPython Christian Heimes και ο συνεργάτης του Ethan Smith εξήγησαν πώς επέτρεψαν την κύρια έκδοση του CPython να γίνει cross-compile σε WebAssembly. Το CPython, συντομογραφία του Core Python, είναι η υλοποίηση αναφοράς από την οποία προέρχονται άλλες διανομές της Python. Το CPython μεταφράζεται πλέον στο Wasm χρησιμοποιώντας το Emscripten, μια αλυσίδα εργαλείων που μεταγλωττίζει projects γραμμένα σε C ή C++ σε Node.js ή Wasm runtimes. Το Python Software Foundation υπερθεμάτισε για το έργο σε μια ανάρτηση ιστολογίου: "Η Python μπορεί να εκτελεστεί σε πολλές πλατφόρμες: Linux, Windows, Apple Mac, μικροϋπολογιστές, ακόμη και συσκευές Android. Αλλά είναι ευρέως γνωστό ότι, αν θέλετε να εκτελείται κώδικας σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, η Python απλά δεν είναι καλή — θα πρέπει απλώς να στραφείτε στο JavaScript», σημειώνει, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι "τώρα, ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει».

    Ενώ το Ίδρυμα σημειώνει ότι η διασταυρούμενη μεταγλώττιση στο WebAssembly εξακολουθεί να είναι «υψηλά πειραματική» λόγω έλλειψης λειτουργικών μονάδων στην τυπική βιβλιοθήκη της Python, ωστόσο, το PyCon 2022 έδειξε αυξανόμενο ενδιαφέρον της κοινότητας να κάνει την Python καλύτερη γλώσσα για το πρόγραμμα περιήγησης.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.