Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Chrome OS Flex της Google είναι πλέον διαθέσιμο για παλιούς υπολογιστές και Mac

    Η Google κυκλοφορεί σήμερα το Chrome OS Flex, μια νέα έκδοση του Chrome OS που έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις και σχολεία, για εγκατάσταση και εκτέλεση σε παλιούς υπολογιστές και Mac. 
    Η Google ξεκίνησε για πρώτη φορά να δοκιμάζει το Chrome OS Flex νωρίτερα φέτος σε μια προεπισκόπηση πρώιμης πρόσβασης και η εταιρεία έχει πλέον επιλύσει 600 σφάλματα, όποτε προχωράει στην δημόσια διάθεσή του σήμερα.

    Το Chrome OS Flex έχει σχεδιαστεί κυρίως για επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν παλιούς υπολογιστές με Windows, καθώς η Google έχει δοκιμάσει και έχει επαληθεύσει ότι λειτουργεί σε συσκευές από τις Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, LG, Toshiba και πολλούς άλλους OEM κατασκευαστές.

    Το Flex θα τρέχει ακόμη και σε μερικούς παλιούς Mac, συμπεριλαμβανομένων κάποιων MacBook 10 ετών. Η υποστήριξη παλιού υλικού είναι το μεγάλο σημείο πώλησης του Chrome OS Flex, καθώς οι επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουν το υπάρχον υλικό για να αποκτήσουν το πιο πρόσφατο σύγχρονο λειτουργικό σύστημα. Περισσότερες από 400 συσκευές έχουν πιστοποιηθεί ότι λειτουργούν και η εγκατάσταση του Chrome OS Flex.είναι τόσο εύκολη όσο η χρήση μιας μονάδας USB.

    Το Chrome OS Flex υλοποιήθηκε μετά την εξαγορά της Neverware από την Google, η οποία στο παρελθόν πούλησε μια εφαρμογή με το όνομα CloudReady που επέτρεπε στους χρήστες να μετατρέψουν παλιούς υπολογιστές σε συστήματα Chrome OS. Η συγκυρία ευννοεί την Google, μιας και το Chrome OS Flex έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά αφότου η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 11 με αυστηρές απαιτήσεις υλικού που θα αφήσουν πίσω εκατομμύρια παλαιότερους υπολογιστές.

    Η Google προτείνει το Chrome OS Flex σε επιχειρήσεις και σχολεία που θέλουν να εκσυγχρονίσουν και να απλοποιήσουν τις ρυθμίσεις πληροφορικής τους ή να βελτιώσουν την ασφάλεια και τη διαχειρισιμότητα. Είναι ακόμη μια καλή λύση για επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα, επιτρέποντας σε ορισμένους οργανισμούς να μειώσουν τα ηλεκτρονικά απόβλητα και την κατανάλωση ενέργειας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Google
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.