Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το ChromeOS 115 κυκλοφορεί με streaming εφαρμογών Android και υπογραφές PDF

      Το ChromeOS 115 κυκλοφορεί με διάφορες προσθήκες τις επόμενες ημέρες

    Η Google κυκλοφορεί το ChromeOS 115 ως μια μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη ενημέρωση με διάφορες προσθήκες που αφορούν τον χρήστη τις επόμενες ημέρες. Εν μέσω του I/O 2023, η Google ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα beta της ροής εφαρμογών Android για το Pixel (4a+) ή Xiaomi (12T, 12T Pro, 13, 13 Pro) που τρέχει Android 13 και νεότερο με εγκατεστημένες τις υπηρεσίες Cross-Device Services. Τώρα μπαίνει σταθερά με το ChromeOS 115, ώστε να μπορείτε να κάνετε streaming εφαρμογών από την κινητή συσκευή σας στο Chromebook σας. Αυτό διαμορφώνεται έτσι ώστε να μπορείτε να "ολοκληρώνετε γρήγορες εργασίες, όπως η απάντηση σε μια συνομιλία, ο έλεγχος της κατάστασης μιας κοινής διαδρομής ή μιας παράδοσης και η επεξεργασία της λίστας αγορών σας".

     

    Οι εφαρμογές Android, οι οποίες ανοίγουν σε ένα παράθυρο μεγέθους τηλεφώνου, μπορούν να εκκινηθούν μέσω του Phone Hub, όπου έχετε μια σειρά από Πρόσφατες εφαρμογές στο κάτω μέρος του πίνακα με τη δυνατότητα περιήγησης σε όλες τις συμβατές "Εφαρμογές από το τηλέφωνό σας". Οι εφαρμογές μπορούν επίσης να ανοίξουν όταν πατήσετε μέσω μιας ειδοποίησης μηνυμάτων. Κατά το άνοιγμα αρχείων PDF στην εφαρμογή Γκαλερί, το ChromeOS 115 προσθέτει ένα εργαλείο υπογραφής. Εμφανιζόμενο δίπλα στο Draw στην επάνω γραμμή εργαλείων, μπορείτε να προσθέσετε μια υπογραφή, η οποία είναι πολύ πιο εύκολη με μια οθόνη αφής παρά με ένα trackpad και να την αποθηκεύσετε για μελλοντική χρήση. Μπορείτε να την τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε έγγραφο και να αλλάξετε το μέγεθος της υπογραφής για να διασφαλίσετε την προσαρμογή της γραμμής. Τέλος, η Google ενημέρωσε την εφαρμογή Συντομεύσεις πληκτρολογίου με "νέα πλοήγηση και ταξινόμηση", βελτιωμένη αναζήτηση και μια "ανανεωμένη απεικόνιση συντομεύσεων" που δείχνει καλύτερα τι πρέπει να πατήσετε.

     

    Εν τω μεταξύ, αυτό δεν αναφέρεται στις σημειώσεις της σταθερής έκδοσης, αλλά το ChromeOS 115 δοκιμάζει καλύτερες επιλογές παραθύρων στο κανάλι beta. Αν περάσετε το ποντίκι πάνω από το κουμπί επέκτασης/ελαχιστοποίησης στην ομάδα ελέγχου στην επάνω δεξιά γωνία, θα σας εμφανιστεί ένα νέο μενού διάταξης. Υπάρχουν οι επιλογές Split (μισό), Partial (μερικό), Full (πλήρες) και Float (αιωρούμενο). Αυτή η τελευταία επιλογή είναι νέα και κάνει το παράθυρο να βρίσκεται πάντα στην κορυφή, όπως ακριβώς συμβαίνει με το Picture-in-Picture (PiP) για βίντεο. Η πρόσβαση στις άλλες επιλογές γινόταν προηγουμένως σέρνοντας ένα παράθυρο και μετακινώντας το στην αριστερή/δεξιά πλευρά της οθόνης μέχρι να εμφανιστεί μια επικάλυψη. Αυτή η προσέγγιση είναι πολύ πιο προσιτή και ελπίζουμε ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει ευρέως.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.