Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Google Colab υπόσχεται παραγωγή κώδικα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, εντελώς δωρεάν

      Το Google Colab θα παρουσιάσει σύντομα λειτουργίες κωδικοποίησης τεχνητής νοημοσύνης με το Codey

    Το Google Colab φιλοξενεί δωρεάν "εκτελέσιμα έγγραφα" που βασίζονται στο cloud και σας επιτρέπουν μεταξύ άλλων, να γράφετε και να εκτελείτε κώδικα στο πρόγραμμα περιήγησής σας, σε δεκάδες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της Python.  Πάνω από 7 εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών, χρησιμοποιούν ήδη το Colab, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση στο blog της Google,

    και τώρα γίνεται ακόμα καλύτερο με την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης με χαρακτηριστικά όπως η συμπλήρωση κώδικα, η παραγωγή από φυσική γλώσσα σε κώδικα και ακόμη και ένα chatbot που βοηθάει τον κώδικα

    Η Google λέει ότι θα "αυξήσει δραματικά την ταχύτητα, την ποιότητα και την κατανόηση του προγραμματισμού".

    Αντιγράφουμε από το blog της Google, τα παρακάτω:

    Τα πρώτα μας χαρακτηριστικά θα επικεντρωθούν στην παραγωγή κώδικα. Η παραγωγή κώδικα από φυσική γλώσσα σε κώδικα σας βοηθά να δημιουργήσετε μεγαλύτερα μπλοκ κώδικα, γράφοντας ολόκληρες συναρτήσεις από σχόλια ή υποδείξεις. [Για παράδειγμα: "import data.csv as a dataframe."] Ο στόχος εδώ είναι να μειωθεί η ανάγκη συγγραφής επαναλαμβανόμενου κώδικα, ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε στα πιο ενδιαφέροντα μέρη του προγραμματισμού και της επιστήμης των δεδομένων. Οι δικαιούχοι χρήστες του Colab θα δουν ένα νέο κουμπί "Generate" στα σημειωματάριά τους, που θα τους επιτρέπει να εισάγουν οποιαδήποτε προτροπή κειμένου για τη δημιουργία κώδικα.

    Επίσης, όπως αναφέρθηκε στη παραπάνω δημοσίευση, οι χρήστες επί πληρωμή, θα έχουν την δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης του κώδικά τους.

    Φέρνουμε επίσης τη χρησιμότητα ενός chatbot απευθείας στο Colab. Σύντομα, θα μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις απευθείας στο Colab, όπως: "Πώς μπορώ να εισαγάγω δεδομένα από το Google Sheets;" ή "Πώς φιλτράρω ένα Pandas DataFrame;". Οποιοσδήποτε με σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να έχει πρόσβαση στο Colab και να το χρησιμοποιεί δωρεάν. Η πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες θα επεκταθεί σταδιακά τους επόμενους μήνες, ξεκινώντας από τους συνδρομητές μας με πληρωμή στις ΗΠΑ και στη συνέχεια θα επεκταθεί στη βαθμίδα δωρεάν.

    Το πρόγραμμα τροφοδοτείται από το γλωσσικό μοντέλο μηχανικής μάθησης "επόμενης γενιάς" PaLM 2 της Google (που ανακοινώθηκε στις αρχές του μήνα), το οποίο "υπερέχει σε δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού όπως η Python και η JavaScript, αλλά μπορεί επίσης να παράγει εξειδικευμένο κώδικα σε γλώσσες όπως η Prolog, η Fortran και η Verilog".


    Το Colab θα χρησιμοποιήσει το Codey, μια οικογένεια μοντέλων κώδικα που βασίζονται στο PaLM 2... και έχουν ρυθμιστεί με ακρίβεια σε ένα μεγάλο σύνολο δεδομένων υψηλής ποιότητας, με άδεια χρήσης κώδικα από εξωτερικές πηγές, για να βελτιώσουν τις επιδόσεις σε εργασίες κωδικοποίησης. Επιπλέον, οι εκδόσεις του Codey που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία του Colab έχουν προσαρμοστεί ειδικά για την Python και για ειδικές χρήσεις του Colab.
     


    Πηγή
    Φωτογραφία: google
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.