Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Αντιπροσωπεία ζητάει $30.000 για αντικατάσταση μπαταρίας σε υβριδικό αυτοκίνητο δεκαετίας, αξίας $10.000

    Ένας ιδιοκτήτης Chevrolet Volt στη Φλόριντα σοκαρίστηκε όταν έλαβε μια εκτίμηση $30.000 για μια μπαταρία αντικατάστασης από μια αντιπροσωπεία, αναφέρει το CarScoops.

    Η εν λόγω εκτίμηση προέρχεται από το κατάστημα Roger Dean Chevrolet στη Φλόριντα και αφορά μια αντικατάσταση μπαταρίας για ένα Chevrolet Volt του 2012, το οποίο ήταν ένα plug-in υβριδικό. Το κόστος της ίδιας της νέας μπαταρίας ανέρχεται στα $26.853,99. Οι επιπλέον χρεώσεις περιλαμβάνουν $33,98 για ψυκτικό υγρό και $1.200 για εργασία. Προσθέστε φόρο και ο συνολικός λογαριασμός ανέρχεται σε $30.842,15. Είναι μια υψηλή τιμή, ειδικά όταν μπορείτε να αγοράσετε ένα ολοκαίνουργιο, πλήρως ηλεκτρικό Chevrolet Bolt με πολύ μεγαλύτερη μπαταρία για βασική τιμή $26.595.

     

     

    Σε ανάρτησή της στο Facebook, η αντιπροσωπεία σημείωσε ότι "Αυτή είναι μια εκτίμηση για ένα όχημα 12 ετών εκτός εγγύησης και για μια μπαταρία που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκτηθεί, λόγω της παλαιότερης τεχνολογίας του οχήματος 12 ετών." Η μπαταρία δεν προέρχεται από την GM, σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, αλλά από τρίτο προμηθευτή, με τον αντιπρόσωπο να σημειώνει ότι «Η αντιπροσωπεία δεν ορίζει τις τιμές των μπαταριών».

    Ένα Chevy Volt του 2012 θα μπορούσε εύλογα να πωληθεί γύρω στα $10.000 σε έναν ιστότοπο όπως το CarMax, επομένως είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί η τριπλάσια δαπάνη σε μια μπαταρία αντικατάστασης. Είναι επίσης συγκλονιστικό, δεδομένης της μικρής χωρητικότητας της μπαταρίας του Volt, η οποία ανέρχεται στα 16,0 kWh. Μια μπαταρία Tesla Model 3 μπορεί να αγοραστεί με λιγότερο από $14.000, και η χωρητικότητά της είναι τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερη.


    Πηγή
    Φωτογραφία: GM
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.