Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Αυξάνονται οι φήμες για εξαγορά της Roku από το Netflix

    Στη Roku, γίνεται λόγος ανάμεσα στους εργαζόμενους της για την πιθανότητα εξαγοράς — και οι συζητήσεις και οι ελπίδες τους στρέφονται στο Netflix. Οι εργαζόμενοι στο Roku συζητούν την πιθανότητα εξαγοράς από το Netflix τις τελευταίες εβδομάδες. Όλη η συζήτηση έχει ξεκινήσει λόγο του γεγονότος ότι η μετοχή της Roku έχει υποχωρήσει περίπου 80% από τα τέλη Ιουλίου λόγω της ασθενέστερης ζήτησης και κατά συνέπεια και των χαμηλότερων πωλήσεων συσκευών.

    Η Roku ανταγωνίζεται την Apple, την Amazon, την Google και τη Samsung στην αγορά συσκευών streaming και η κατάρρευση των μετοχών της Roku κατέστησε τον ανταγωνισμό με τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς ανταγωνιστές της δύσκολο σε μια αγορά εργασίας που δεν έχει χώρο για πολλούς ανταγωνιστές. Το αποτέλεσμα ήταν μια εκπληκτική αύξηση στις επιχορηγήσεις μετοχικού κεφαλαίου στους εργαζομένους.

    Το Roku είχε θεωρηθεί ως στόχος εξαγοράς στο παρελθόν, όταν, σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο διευθύνων σύμβουλος της Comcast, Brian Roberts, σκέφτηκε να αγοράσει την εταιρεία. Τον Ιανουάριο, η αποχώρηση ενός κορυφαίου στελέχους της Roku πυροδότησε ερωτήματα για το μέλλον της εταιρείας. Τις τελευταίες εβδομάδες, η πιθανότητα εξαγοράς του Netflix έχει γίνει το επίκεντρο της εσωτερικής συζήτησης στο Roku. Τότε ήταν που ο Roku έκλεισε απότομα το παράθυρο διαπραγμάτευσης για όλους τους υπαλλήλους, απαγορεύοντάς τους να πουλήσουν οποιοδήποτε από τα αποθέματα τους .

    Μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για μια τέτοια διακοπή συναλλαγών. Οι εταιρείες συνήθως κλείνουν τα παράθυρα συναλλαγών για τους υπαλλήλους προτού δημοσιεύσουν πληροφορίες που θα επηρεάσουν την τιμή της μετοχής τους για να αποφύγουν τις συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών. Οι εκπρόσωποι του Roku και του Netflix αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση αυτή.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.