Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Είναι επίσημο: Η Broadcom εξαγοράζει το VMware για 61 δισεκατομμύρια δολάρια

    Τη Δευτέρα είχαμε γράψει για τις συζητήσεις που λάμβαναν χώρα σχετικά με την εξαγορά της VMWare από τη Broadcom. Σήμερα, η Broadcom ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει τη VMware με μια τεράστια συμφωνία 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
    Η συμφωνία θα είναι ένας συνδυασμός μετρητών και μετοχών, με την Broadcom να αναλαμβάνει χρέος 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων της VMware. Με το VMware, η Broadcom λαμβάνει περισσότερα από το Virtualization, πάνω στην οποία βασίστηκε η εταιρεία. Παίρνει επίσης άλλα κομμάτια που απέκτησε στην πορεία της, όπως το Heptio για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων και το Pivotal, το οποίο βοηθά στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για εταιρείες που μεταβαίνουν στη σύγχρονη τεχνολογία. Με την εξαγορά της Pivotal, εξαγόρασε και την εταιρεία ασφαλείας Carbon Black. Όλες αυτές οι εταιρίες καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα τομέων της τεχνολογίας, αλλά παράλληλα θέτει το ερώτημα, πού ταιριάζουν όλα με την Broadcom, η οποία έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα τα τελευταία χρόνια αγοράζοντας μερικά βασικά κομμάτια λογισμικού πριν από τη σημερινή ανακοίνωση.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VMware, Raghu Raghuram, σχολίασε τη συμφωνία λέγοντας ότι οι δύο εταιρείες είναι καλύτερα μαζί. «Συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα και την ταλαντούχα ομάδα μας με το υπάρχον χαρτοφυλάκιο εταιρικού λογισμικού της Broadcom, που όλα στεγάζονται με την επωνυμία VMware, δημιουργεί ένα αξιόλογο εταιρικό παίκτη», είπε σε μια δήλωση, αναφερόμενος σε αυτά τα δύο άλλα κομμάτια που ήδη κατέχει η Broadcom.

    Ο Holger Mueller, αναλυτής στην Constellation Research, βλέπει μια συγκεκριμένη συνέργεια μεταξύ των τριών κομματιών λογισμικού, ακόμα κι αν η Symantec και η CA είναι πιο "παλιά παιχνίδια". Το VMware έχει τουλάχιστον τη δυνατότητα να δώσει στην Broadcom κάποια οικονομική σταθερότητα, αρκεί να έχει την καλή λογική να το αφήσει ήσυχο.

    «Η VMware δεν έχει το τρενάκι των σκαμπανεβάσμάτων της αγοράς επεκεργαστών και φέρνει την Broadcom σε μια πιο σταθερή τροχιά. Είναι επίσης πιο κερδοφόρο. Περιμένω από την Broadcom να αφήσει το VMware ήσυχο, όπως έκανε η Dell όσο η εταιρεία είχε θετικά αποτελέσματα», είπε.

    Η Broadcom αντιμετώπισε ρυθμιστικά εμπόδια στο παρελθόν, όταν προσπάθησε να αγοράσει την Qualcomm σε μια τεράστια συμφωνία 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων που τελικά ματαιώθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ το 2018. Ίσως οι ρυθμιστικές αρχές να είναι πιο ευγενικές σε μια συμφωνία λογισμικού αυτή τη φορά


    Πηγή
    Φωτογραφία: Justin Sullivan / Staff / Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.