Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθιστά ελεύθερο το λογισμικό της για να ωφελήσει την κοινωνία

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι υιοθετεί νέους κανόνες σχετικά με το λογισμικό ανοιχτού κώδικα, με το οποίο θα κυκλοφορεί λογισμικό με άδειες ανοιχτού κώδικα. Η απόφαση ακολουθεί μια μελέτη της Επιτροπής που διαπίστωσε ότι η επένδυση σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα οδηγεί κατά μέσο όρο σε τέσσερις φορές υψηλότερες αποδόσεις. Υπήρξε επίσης μια ώθηση για αυτό το είδος δράσης από την καμπάνια "Public Money, Public Code".

    Ως απάντηση στην ερώτηση τι είδους κώδικα θα μπορούσε να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον κόσμο, δόθηκαν δύο παραδείγματα. Πρώτον, υπάρχει το λογισμικό eSignature, ένα σύνολο δωρεάν προτύπων, εργαλείων και υπηρεσιών που μπορούν να επιταχύνουν τη δημιουργία και την επαλήθευση ηλεκτρονικών υπογραφών που είναι νομικά έγκυρες εντός της ΕΕ. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το LEOS (Legislation Editing Open Software) το οποίο χρησιμοποιείται για τη σύνταξη νομικών κειμένων.

    Η εισαγωγή αυτών των κανόνων έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου η νέα γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα ασπαστεί τις αρχές του "Public Money, Public Code". Με τον καιρό, θα μπορούσαμε να δούμε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθούν το παράδειγμά τους και να ανοίγουν τον κώδικα τους επίσης.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.