Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple σταματά τις πωλήσεις προϊόντων στη Ρωσία

    Η Apple διέκοψε τις πωλήσεις των φυσικών προϊόντων της στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Αυτό είναι το τελευταίο βήμα της Apple αφού επέβαλε περιορισμούς για το Apple Pay στη Ρωσία σύμφωνα με τις κυρώσεις και απέσυρε ορισμένες ρωσικές ειδησεογραφικές εφαρμογές από το App Store εκτός της χώρας.

    Στη δήλωσή της, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη παρακάτω, η Apple λέει ότι «σταμάτησε όλες τις εξαγωγές στο κανάλι πωλήσεών μας στη χώρα» την περασμένη εβδομάδα ως απάντηση στη βία. Η εταιρεία λέει ότι «θα συνεχίσει να αξιολογεί την κατάσταση» και ότι επικοινωνεί με τις κυβερνήσεις των χωρών που έχουν πληγεί.

    Την περασμένη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Mykhailo Fedorov δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς την Apple, ζητώντας από την εταιρεία να αποκόψει τη Ρωσία από τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και το App Store της. Στην επιστολή, λέει ότι είναι «σίγουρος ότι τέτοιες ενέργειες θα παρακινήσουν τη νεολαία και τον ενεργό πληθυσμό της Ρωσίας να σταματήσουν προληπτικά την επαίσχυντη στρατιωτική επίθεση».

    Αν και η δήλωση της Apple δεν αναφέρει καμία προγραμματισμένη ενέργεια σχετικά με το App Store, η εταιρεία λέει ότι έχει απενεργοποιήσει την κυκλοφορία και τις ζωντανές αναφορές συμβάντων στους Χάρτες της Apple στην Ουκρανία ως μέτρο ασφαλείας. Η Google έχει επίσης απενεργοποιήσει τα δεδομένα κυκλοφορίας της Ουκρανίας στους Χάρτες Google — προτού ανασταλεί, οι ερευνητές τα χρησιμοποιούσαν για να παρακολουθήσουν τη ρωσική εισβολή και μπόρεσαν να αποκτήσουν κάποια εικόνα για τις κινήσεις των στρατευμάτων.

    Η ανακοίνωση της Apple, έχει ως εξής:

    Ανησυχούμε βαθιά για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και είμαστε δίπλα σε όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν ως αποτέλεσμα της βίας. Υποστηρίζουμε τις ανθρωπιστικές προσπάθειες, παρέχουμε βοήθεια για την εκτυλισσόμενη προσφυγική κρίση και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τις ομάδες μας στην περιοχή.

    Έχουμε λάβει μια σειρά από ενέργειες ως απάντηση στην εισβολή. Έχουμε διακόψει όλες τις πωλήσεις προϊόντων στη Ρωσία. Την περασμένη εβδομάδα, σταματήσαμε όλες τις εξαγωγές στο κανάλι πωλήσεών μας στη χώρα. Το Apple Pay και άλλες υπηρεσίες έχουν περιοριστεί. Το RT News και το Sputnik News δεν είναι πλέον διαθέσιμα για λήψη από το App Store εκτός Ρωσίας. Και έχουμε απενεργοποιήσει τόσο την κυκλοφορία όσο και τα ζωντανά συμβάντα στους Χάρτες της Apple στην Ουκρανία ως μέτρο ασφαλείας και προφύλαξης για τους Ουκρανούς πολίτες.

    Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την κατάσταση και είμαστε σε επικοινωνία με τις αρμόδιες κυβερνήσεις για τις ενέργειες που λαμβάνουμε. Συμμετέχουμε σε όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που καλούν για ειρήνη.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.