Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Canonical και η Qualcomm συνεργάζονται για να φέρουν το Ubuntu στους επεξεργαστές Qualcomm®

      Η συνεργασία αποσκοπεί στην παροχή ασφαλών και βελτιστοποιημένων λειτουργικών συστημάτων Ubuntu για συσκευές IoT και TN

    Η Canonical, εκδότης του Ubuntu, ανακοίνωσε μια στρατηγική συνεργασία με την Qualcomm Technologies, Inc. για να φέρει το Ubuntu και το Ubuntu Core σε συσκευές που λειτουργούν με επεξεργαστές Qualcomm®. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Qualcomm Technologies αποκτά πρόσβαση σε ασφαλή λειτουργικά συστήματα ανοιχτού κώδικα προσαρμοσμένα για το λογισμικό της, διευκολύνοντας τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις ασφαλείας για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και IoT. Με την αυξανόμενη ζήτηση για ασφαλείς και AI-ready συσκευές, η συνεργασία αυτή έχει ως στόχο να παρέχει στους προγραμματιστές μια απρόσκοπτη πλατφόρμα για τη δημιουργία εφαρμογών υψηλής απόδοσης σε διάφορους κλάδους.

     

    Καθώς το τοπίο του AI και του edge computing επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς, οι κατασκευαστές συσκευών αντιμετωπίζουν προκλήσεις όσον αφορά την τήρηση των κανονισμών κυβερνοασφάλειας, διασφαλίζοντας παράλληλα την ευκολία υιοθέτησης και τις επιδόσεις. Η απόφαση της Qualcomm Technologies να συνεργαστεί με την Canonical υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις αξιοποιώντας το βελτιστοποιημένο λειτουργικό σύστημα Ubuntu για τα chipset IoT της Qualcomm. Αυτή η συνεργασία έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν συμβατές εφαρμογές με επίκεντρο την ασφάλεια για τους τομείς της βιομηχανίας, της ρομποτικής και της αυτοματοποίησης άκρων.

     

    Με την ενσωμάτωση του Ubuntu και του Ubuntu Core στις συσκευές της Qualcomm Technologies, η συνεργασία επιδιώκει να επιταχύνει το χρόνο διάθεσης στην αγορά και να μειώσει το κόστος ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις και τους προγραμματιστές. Το πρόγραμμα Ubuntu Certified Hardware προσφέρει μια σειρά πιστοποιημένων πλακετών ODM και συσκευών που βασίζονται σε Qualcomm SoCs, παρέχοντας μια βελτιστοποιημένη εμπειρία Ubuntu για τους προγραμματιστές. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Canonical και η Qualcomm Technologies στοχεύουν να θέσουν βιομηχανικά πρότυπα για την απόδοση, την ευρωστία, την ασφάλεια και τη συμμόρφωση στις αγορές IoT και AI.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.