Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η EVGA αντικρούει τις φήμες για τη διάλυσή της, αλλά τα ερωτήματα παραμένουν

      Προχωρά παρά την εγκατάλειψη του τομέα κατασκευής καρτών γραφικών

    Μια πρόσφατη φήμη προήλθε από το κορεατικό φόρουμ Coolenjoy ότι η EVGA, φέρεται να έχει κλείσει τα κεντρικά της γραφεία στην Ταϊβάν. Η EVGA βγήκε να διαψεύσει τη φήμη- ωστόσο, πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η εταιρεία μπορεί να φτάσει στο τέλος του δρόμου της πολύ σύντομα.

     

    Σύμφωνα με τη φήμη, το προσωπικό της EVGA από το γραφείο της Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού overclocker Vince "K|NGP|N" Lucido, παραιτήθηκε και το κλείσιμο ήταν επικείμενο. Το site tomshardware, επικοινώνησε με τον Lucido, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει τη δεδομένη στιγμή. Επίσης σε επικοινωνία που είχε το TechPowerUp με την EVGA, επιβεβαιώθηκε ότι οι φήμες ήταν απλά φήμες και ότι ο Lucido εξακολουθεί να είναι μέλος της ομάδας.

    "Είδαμε αυτό το μήνυμα και πρόκειται για φήμες. Το γραφείο μας στην Ταϊβάν εξακολουθεί να λειτουργεί και ο Kingpin εξακολουθεί να ανήκει στην EVGA. Η EVGA εξακολουθεί να δραστηριοποιείται και να υποστηρίζει τους πελάτες της. Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας", δήλωσε εκπρόσωπος της EVGA στο TechPowerUp.

    Η EVGA ήταν συνεργάτης της Nvidia για σχεδόν 25 χρόνια, οπότε ήταν μεγάλο σοκ για τον κόσμο του hardware όταν η EVGA αποσύρθηκε από την αγορά καρτών γραφικών πέρυσι, αναφέροντας διαφορές με την Nvidia. Εκτός από τις κάρτες γραφικών και τις μητρικές κάρτες, η EVGA διαφοροποίησε τις προσφορές της τα προηγούμενα χρόνια και συμπεριέλαβε τροφοδοτικά, περιφερειακά, και άλλα.

     

    Οι κάρτες γραφικών ήταν το ψωμί και το βούτυρο της EVGA από την ίδρυσή της και πιθανότατα συνέβαλαν σε σημαντικό μέρος των εσόδων της εταιρείας, οπότε η περικοπή της πώλησης μόνο μητρικών και ανακατασκευασμένων τροφοδοτικών θα επηρεάσει προφανώς την τελική γραμμή. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι η EVGA θα μπορούσε σταδιακά να κλείσει την επιχείρησή της και μπορεί να κλείσει το κατάστημα πολύ σύντομα, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κάποιοι αγκάλιασαν την πρόσφατη φήμη λίγο πιο γρήγορα. Για παράδειγμα, η EVGA έχασε πρόσφατα ένα βασικό μέλος του προσωπικού της με την αναχώρηση του Jacob Freeman για την Nvidia. Ο Freeman ήταν το "πρόσωπο" της EVGA για 17 χρόνια.

     

    Επιπλέον, σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Gamers Nexus, ο Lucido δήλωσε ότι δεν υπάρχουν επερχόμενα έργα της EVGA, κάτι που κάποιοι εξέλαβαν ως υπονοούμενο ότι η EVGA πιθανότατα διαλύει την ομάδα BIOS. Ενώ ο Lucido φέρεται να παραμένει στην εταιρεία, η δήλωση της EVGA δεν έχει διευκρινίσει την κατάσταση της υπόλοιπης ομάδας μηχανικών BIOS.

     

    Το ηλεκτρονικό κατάστημα της EVGA προσέφερε κάποτε άφθονες ποσότητες αποθεμάτων. Ωστόσο, τώρα τα πάντα είναι εξαντλημένα και τα περισσότερα από αυτά που έχουν απομείνει είναι είδη B-stock. Τα προϊόντα της EVGA είναι ακόμα διαθέσιμα σε μεγάλους λιανοπωλητές των ΗΠΑ, όπως το Amazon και το Newegg, αλλά η EVGA μπορεί να έχει ξεφορτώσει τα αποθέματα που έχουν απομείνει.

     

    Η σημερινή δήλωση της EVGA αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να δραστηριοποιείται, αλλά η εταιρεία δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με την κατεύθυνση προς την οποία κατευθύνεται. Πολλοί πιστοί πελάτες της EVGA εξακολουθούν να έχουν εγγυήσεις για τις κάρτες γραφικών, τις μητρικές κάρτες ή τα τροφοδοτικά τους- ως εκ τούτου, θα ήταν καθησυχαστικό να γνωρίζουμε αν η EVGA θα εξακολουθεί να υπάρχει στο εγγύς μέλλον.


    Πηγή
    Φωτογραφία: EVGA
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.