Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google φέρεται να "σκότωσε" τα γυαλιά AR της, θα επικεντρωθεί στο λογισμικό για υλικό τρίτων

    Ο Hugh Langley του Business Insider επικαλείται "τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα" λέγοντας ότι το υλικό, το οποίο έμοιαζε με τα συνηθισμένα γυαλιά, ακυρώθηκε νωρίτερα φέτος εν μέσω των μαζικών απολύσεων στην Google και της αποχώρησης του επικεφαλής AR/VR της Google, Clay Bavor. Η έκθεση υποδηλώνει ότι τα ακυρωμένα γυαλιά προέκυψαν από την εξαγορά της North από την Google το 2020. Μια πρώιμη έκδοση φέρεται να "έμοιαζε πολύ" με το προϊόν Focals της North και τα γυαλιά που παρουσίασε δημοσίως η Google πέρυσι για ζωντανή μετάφραση ήταν προφανώς μια πιο πρόσφατη έκδοση. Αυτά τα γυαλιά όμως δεν φαίνεται να είχαν κανενός είδους κάμερες παρακολούθησης και το "προσομοιωμένο σημείο θέασης" έδειχνε ένα περίγραμμα κεφαλιού. Έτσι, δεν είναι σαφές αν τα ακυρωμένα γυαλιά της Google ήταν πραγματικά πλήρη AR ή απλώς έξυπνα γυαλιά HUD του είδους που η Meta φέρεται να σχεδιάζει να στείλει με τη Luxottica το 2025.

     

    Η Apple φέρεται να ανέβαλε τα πλήρη γυαλιά AR "επ' αόριστον" νωρίτερα φέτος, αλλά η Meta φέρεται να σχεδιάζει να στείλει πλήρη γυαλιά AR το 2027 και να στείλει ένα πρώιμο πρωτότυπο στους προγραμματιστές ήδη από το επόμενο έτος. Ο Hugh Langley αναφέρει ότι η Google επικεντρώνεται τώρα στην παροχή της πλατφόρμας λογισμικού για τα προϊόντα υλικού άλλων εταιρειών· το Android "XR" για ακουστικά και Android "micro XR" για γυαλιά. Το XR είναι ένας γενικός όρος για την εικονική, επαυξημένη και μικτή πραγματικότητα.

    Τον Φεβρουάριο η Samsung ανακοίνωσε επίσημα ότι εργάζεται πάνω σε ένα ακουστικό XR, με τη Google να χειρίζεται "το λογισμικό".

    Η έκθεση του Langley επικαλείται "υπαλλήλους της Google" που λένε ότι η συνεργασία με τη Samsung ήταν "μια άμεση απάντηση στους φόβους για το τι δούλευε η Apple", και επικαλείται "ένα άτομο που γνωρίζει το σχέδιο" που λέει ότι η Google ελπίζει να συνεργαστεί και με άλλους κατασκευαστές. Αυτό θα αντικατοπτρίζει την υπάρχουσα πρωταρχική στρατηγική της Google με smartphones, tablets, έξυπνα ρολόγια και φορητούς υπολογιστές.

     

    Στο συνέδριο I/O τον Μάιο η Google δήλωσε ότι θα μοιραστεί περισσότερα σχετικά με το σχέδιο XR με τη Samsung αργότερα φέτος.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.