Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Lian Li μηνύει την Phanteks για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας

      Οι ανεμιστήρες της σειράς D30 της Phanteks φέρονται να παραβιάζουν τις πατέντες της Lian Li

    Η Lian Li, κατασκευάστρια κουτιών και ψύξης για υπολογιστές, μηνύει έναν από τους ανταγωνιστές της, την Phanteks, για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ, ισχυριζόμενη ότι η νέα σειρά ανεμιστήρων D30 της τελευταίας εταιρείας χρησιμοποιεί τις πατενταρισμένες καινοτομίες της Lian Li. Η Phanteks έλαβε επιστολή από τη Lian Li τον Μάιο του 2023, με την οποία ενημερώθηκε για τις πατέντες της Lian Li και την υποτιθέμενη παραβίαση τους. Έκτοτε, η Phanteks συνέχισε να εμπορεύεται και να πωλεί τους ανεμιστήρες της σειράς D30, μια ενέργεια που η Lian Li θεωρεί ως εσκεμμένη παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της. Το εν λόγω δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι το US 10,690,336 B1, το οποίο απονεμήθηκε στη Lian Li τον Ιούνιο του 2020.

     

    Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Lian Li αφορά την τεχνολογία της daisy-chain RGB ανεμιστήρων, την οποία η Phanteks φέρεται να παραβίασε με τη νέα σειρά ανεμιστήρων RGB D30. Η ψήκτρα επεξεργαστή Glacier One 360D30 της Phanteks και οι ανεμιστήρες της εταιρείας με δυνατότητα αλυσιδωτής αλυσίδας D30 είναι ιδιαίτερα παρόμοιοι με τους ανταγωνιστικούς ανεμιστήρες της LianLi. Αυτός ο ισχυρισμός θα αποδειχθεί στις δικαστικές αίθουσες.

     

    Η Lian Li κατέθεσε την αγωγή της κατά της Phanteks στις 8 Σεπτεμβρίου στην κεντρική περιφέρεια της Καλιφόρνια. Με αυτή την αγωγή, η Lian Li θέλει μια απόφαση που να επιβεβαιώνει ότι η Phanteks έχει παραβιάσει την πατέντα της, μια μόνιμη διαταγή κατά της Phanteks που θα εμποδίζει την ίδια ή τις θυγατρικές της να πωλούν τα επηρεαζόμενα προϊόντα χωρίς άδεια, καθώς και αποζημίωση.

     

    Σε περίπτωση που η Lian Li επιτύχει με την αγωγή της, η Phanteks θα απαιτήσει άδεια χρήσης της πατέντας της Lian Li για την πώληση των ανεμιστήρων της σειράς D30. Αυτή η αγωγή θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για περισσότερες δίκες εναντίον εταιρειών που ενδέχεται να παραβιάζουν αυτή την πατέντα, ή να αναγκάσει περισσότερους από τους ανταγωνιστές της Lian Li να ζητήσουν άδεια χρήσης, εάν επιθυμούν να πουλήσουν ανεμιστήρες PC με δυνατότητα αλυσιδωτής σύνδεσης RGB.  

     

    Με την αγωγή αυτή να έχει κατατεθεί πρόσφατα, θα χρειαστεί πιθανώς αρκετός χρόνος για να επιλυθεί η υπόθεση εντός ή εκτός δικαστηρίου. Με αυτή την αγωγή, η Lian Li επιδιώκει να προστατεύσει τις πατενταρισμένες τεχνολογίες της, αν και μένει να δούμε πώς θα επιλυθεί αυτή η αγωγή.  


    Πηγή
    Φωτογραφία: overclock3d.net
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.