Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Meta διευθετεί την υπόθεση σκανδάλου Cambridge Analytica για 725 εκατομμύρια δολάρια

      Η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων έστειλε την Meta στο ... "ταμείο"

    Η μητρική εταιρία του Facebook, Meta, συμφώνησε να πληρώσει 725 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει την αγωγή για την παραβίαση δεδομένων που συνδέεται με την εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica.

    Στη μακροχρόνια αυτή διαμάχη, η Meta είχε κατηγορηθεί ότι επιτρέπει σε τρίτους, συμπεριλαμβανομένης της Cambridge Analytica, να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του Facebook. Το προτεινόμενο ποσό είναι το μεγαλύτερο σε μια κατηγορία αγωγής προστασίας προσωπικών δεδομένων στις ΗΠΑ.

    Η Meta, η οποία δεν παραδέχτηκε την αδικοπραγία, είπε ότι είχε «ανανεώσει» την προσέγγισή της στο απόρρητο τα τελευταία τρία χρόνια. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία είπε ότι ο διακανονισμός ήταν προς το συμφέρον της κοινότητας και των μετόχων της, ενώ δήλωσε ότι "Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε υπηρεσίες που αγαπούν και εμπιστεύονται οι άνθρωποι με την προστασία της ιδιωτικής ζωής στην πρώτη γραμμή."


    Πηγή
    Φωτογραφία: GETTY IMAGES
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.