Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft συνεργάζεται με την AMD στη παραγωγή του Athena AI Chipset

    Το Bloomberg αναφέρει ότι η Microsoft συνεργάζεται με την AMD για να φέρει στην αγορά το chipset Athena AI. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Microsoft παρέχει οικονομική υποστήριξη για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της επέκτασης της AMD στα chipset τεχνητής νοημοσύνης και η AMD συνεργάζεται με τη Microsoft για τη δημιουργία ενός εσωτερικού AI chipset για τα κέντρα δεδομένων της. Αυτό το εσωτερικό chipset, με την κωδική ονομασία Athena, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από το The Information τον περασμένο μήνα.

     

    Το Athena έχει σχεδιαστεί ως οικονομικώς αποδοτικός αντικαταστάτης των AI chipsets της Nvidia, η οποία κυριαρχεί επί του παρόντος σε αυτή την αγορά. Και έρχεται με νέο επείγοντα χαρακτήρα, καθώς οι φόρτοι εργασίας του chatbot Bing της Microsoft που τροφοδοτούνται από το ChatGPT είναι απίστευτα ακριβοί με τη χρήση τσιπ τρίτων κατασκευαστών. Με τη Microsoft να σχεδιάζει να επεκτείνει δραματικά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης φέτος, χρειάζεται μια φθηνότερη εναλλακτική λύση.

     

    Οι μυστικές προσπάθειες hardware της Microsoft έρχονται επίσης εν μέσω μιας περιόδου απολύσεων της Big Tech. Αλλά η νέα επιχείρηση Microsoft Silicon της εταιρείας, με επικεφαλής το πρώην στέλεχος της Intel Rani Borkar, αναπτύσσεται και έχει πλέον σχεδόν 1.000 υπαλλήλους, αρκετές εκατοντάδες εκ των οποίων εργάζονται στην Athena. Ο γίγαντας του λογισμικού έχει επενδύσει μέχρι στιγμής περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτή την προσπάθεια, αναφέρει το Bloomberg. (Και αυτό είναι πάνω από τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει επενδύσει στον κατασκευαστή του ChatGPT OpenAI).

     

    Το Bloomberg αναφέρει επίσης ότι η Microsoft σκοπεύει να συνεχίσει να συνεργάζεται και με τη Nvidia και ότι θα συνεχίσει να αγοράζει chipsets της Nvidia ανάλογα με τις ανάγκες. Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της AMD Lisa Su αναφέρθηκε σε αυτό το έργο σε μια τηλεδιάσκεψη που συνδέθηκε με την τελευταία οικονομική έκθεση της εταιρείας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα:

     

    "Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία που μας δίνει η τεχνητή νοημοσύνη. Αυτή είναι η νούμερο ένα στρατηγική μας προτεραιότητα. Βρισκόμαστε στα πολύ πρώιμα στάδια της εποχής των υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης και ο ρυθμός υιοθέτησης και ανάπτυξης είναι ταχύτερος από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία στην πρόσφατη ιστορία".


    Πηγή
    Φωτογραφία: thurrott.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.