Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Nvidia πρόκειται να δαπανήσει τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια για να μείνει στο παιχνίδι των 5 nm

    Σύμφωνα με τους Hardware Times, η Nvidia πρόκειται να πληρώσει το υπέρογκο ποσό των σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να εξασφαλίσει το μερίδιό της στη διαθεσιμότητα προϊόντων 5nm από την TSMC. Η Nvidia είναι εξοπλισμένη για να παράγει την επόμενη γενιά GPU της Ada Lovelace στον κόμβο N5 της TSMC. Φυσικά, αυτή η οικογένεια GPU επόμενης γενιάς είναι πιθανό να αναφέρεται ως η σειρά RTX 40. Κανείς εκτός της διοίκησης και των δύο εταιρειών δεν γνωρίζει επακριβώς πώς θα διαμορφωθούν τα τέλη ή το χρονοδιάγραμμα, αλλά όπως σημειώνεται από τους Hardware Times, η Nvidia δαπάνησε 9 δισεκατομμύρια δολάρια μόλις το τρίτο τρίμηνο σε απόθεμα και για προπληρωμή για μελλοντικά προϊόντα. Αυτό υποδηλώνει ότι η Nvidia πληρώνει πολύ νωρίτερα.

    Η εξασφάλιση της παραγωγής 5nm είναι κρίσιμη για την επιτυχία της σειράς RTX 40. Η νέα αυτή τεχνολογία μπορεί να προσφέρει έναν συνδυασμό υψηλότερων χρονισμών και καλύτερης απόδοσης ισχύος, και μπορεί να κάνει τη διαφορά στον αγώνα των επιδόσεων. Αν και υπεραπλοποιώντας τα πράγματα, μπορεί η χρήση της Samsung 8nm από την Nvidia να είναι ένας λόγος που τα προϊόντα της δεν μπορούν να χρονιστούν όσο τα προϊόντα 7nm από την AMD, παρά τη χρήση περισσότερης ισχύος από την "πράσινη".

    Το άλλο πλεονέκτημα που προσφέρει η χρήση της νέας αυτής τεχνολογίας των 5nm είναι η καλύτερη απόδοση. Μια γκοφρέτα 300 χιλιοστών μπορεί να χωρέσει περισσότερα τσιπς σε αυτήν αν τα ίδια τα τσιπ είναι μικρότερα. Περισσότερες τσιπ ανά γκοφρέτα ισοδυναμούν με μεγαλύτερο κέρδος.

    Η έλλειψη GPU του 2021 μπορεί να προκάλεσε ανησυχία στις εταιρίας, αλλά σίγουρα δεν έβλαψε τη Nvidia, με την εταιρεία να αναφέρει έσοδα από gaming το τρίμηνο Ιανουαρίου ύψους 3,42 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 37% από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.