Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο πόλεμος στην Ουκρανία σημαίνει συναγερμό στους κατασκευαστές επεξεργαστών

    Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κινδυνεύει να αποτελέσει τροχοπέδη στην παγκόσμια παραγωγή επεξεργαστών και να επιδεινώσει τους τρέχοντες περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα. 
    Η Ουκρανία είναι ένας από τους μεγάλους παραγωγούς του αερίου νέον που είναι κρίσιμο για την λειτουργία των λέιζερ που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και προμηθεύει περισσότερο από το 90% των εισαγωγών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ερευνητικής εταιρείας Techcet.

    Περίπου το 35% του παλλαδίου, ένα σπάνιο μέταλλο που χρησιμοποιείται επίσης για ημιαγωγούς, προέρχεται από τη Ρωσία. Μια σύγκρουση πλήρους κλίμακας που διακόπτει τις εξαγωγές αυτών των στοιχείων μπορεί να χτυπήσει εταιρίες όπως η Intel, η οποία προμηθεύεται περίπου το 50% του νέον της από την Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με την JPMorgan. Η ASML, η οποία προμηθεύει μηχανήματα σε κατασκευαστές ημιαγωγών, προμηθεύεται λιγότερο από το 20% των αερίων που χρησιμοποιεί από τις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση.

    Οι εταιρείες ενδέχεται να στραφούν στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά για να ενισχύσουν τις προμήθειες, λέει η JPMorgan. Αλλά αυτό μπορεί να πάρει χρόνο. Αν και η βιομηχανία κατασκευής τσιπ ήταν σε θέση να διαχειριστεί την αύξηση των τιμών νέον που προήλθε από την κρίση της Κριμαίας του 2014, η κλίμακα της σημερινής σύγκρουσης φαίνεται πολύ μεγαλύτερη.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.