Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο CTO για tablet Android της Google, βλέπει τις πωλήσεις tablet να ξεπερνούν σύντομα τους φορητούς υπολογιστές

    Ξαφνικό έρωτα με την αγορά των tablets, φαίνεται να απέκτησε ξαφνικά η Google. Το Android 12L βρίσκεται υπό ανάπτυξη για την υποστήριξη συσκευών με μεγαλύτερη οθόνη και ένας από τους συνιδρυτές της πλατφόρμας, ο Rich Miner, εντάχθηκε ξανά στην ομάδα με τον τίτλο "CTO tablet Android". Μιλώντας σε προγραμματιστές κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του The Android Show της Google, ο Miner εξήγησε την ευκαιρία που βλέπει η εταιρεία.

    Ο Miner αναφέρεται στην εισαγωγή των tablet Android το 2011 στην αγορά και στον τρόπο με τον οποίο εφαρμογές όπως οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων κλιμακώθηκαν για να τις χωρέσουν εύκολα χωρίς πολλές επενδύσεις, αλλά στη συνέχεια η ανάπτυξη ήταν «κάπως στάσιμη». Τώρα, παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι η ανάπτυξη απογειώθηκε πριν από την περιόδο COVID στα τέλη του 2019 και συνέχισε να αυξάνεται, με περισσότερα περιφερειακά πληκτρολογίων και εξελίξεις σε λογισμικό και υλικό από τρίτους κατασκευαστές για να τα κάνουν καλύτερα εργαλεία για δημιουργία αντί για κατανάλωση.

    Ο άλλος λόγος που αναφέρει είναι ότι τα tablet μπορεί να είναι «πολύ ικανά, λιγότερο ακριβά από ένα φορητό υπολογιστή». Αυτό ώθησε την εργασία της Google στο Android 12L για να βελτιστοποιήσει τη διεπαφή χρήστη του συστήματος για χρήση σε μεγαλύτερες συσκευές, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μορφοποιεί τις εφαρμογές ώστε να χωρούν σε μεγάλες οθόνες.

    Ο Miner κάλει τους προγραμματιστές να δουν τις εφαρμογές τους και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επωφεληθούν από τα εργαλεία που έχει δημιουργήσει η Google για να βελτιώσει την υποστήριξη tablet ή ακόμα και να δημιουργήσουν εφαρμογές που προσεγγίζουν την αγορά ως εμπειρία πρώτης χρήσης tablet. Επισημαίνει τα δεδομένα πωλήσεων του 2020, όπου «οι αγορές tablet στην πραγματικότητα άρχισαν να πλησιάζουν τον αριθμό των φορητών υπολογιστών... Πραγματικά πιστεύω ότι θα υπάρξει ένα σημείο διασταύρωσης κάποια στιγμή στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, όπου θα πωλούνται περισσότερα tablet ετησίως από φορητούς υπολογιστές. Νομίζω ότι μόλις περάσουμε από αυτό το σημείο, δεν υπάρχει επιστροφή."

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.