Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Elon Musk δίνει στους υπαλλήλους της X ένα χρόνο για να αναπτύξουν τραπεζικές υπηρεσίες

    Ο Elon Musk θέλει το X να είναι το κέντρο του οικονομικού σας κόσμου και να χειρίζεται οτιδήποτε στη ζωή σας έχει σχέση με χρήματα. Αναμένει ότι αυτά τα χαρακτηριστικά θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του 2024, είπε στους υπαλλήλους του X, λέγοντας ότι ο κόσμος θα εκπλαγεί με το "πόσο ισχυρό είναι". Επίσης δήλωσε:

    "Όταν λέω πληρωμές, στην πραγματικότητα εννοώ ολόκληρη την οικονομική ζωή κάποιου. Αν πρόκειται για χρήματα, θα είναι στην πλατφόρμα μας. Χρήματα ή τίτλοι ή οτιδήποτε άλλο. Οπότε, δεν είναι απλά σαν να στέλνεις 20 δολάρια στον φίλο σου. Μιλάω για το ότι δεν θα χρειάζεται πια τραπεζικός λογαριασμός".

    Η διευθύνουσα σύμβουλος της X, Linda Yaccarino δήλωσε ότι η εταιρεία βλέπει ότι αυτό θα γίνει μια "πλήρης ευκαιρία" το 2024. "Θα με εκπλήξει αν δεν το έχουμε αναπτύξει μέχρι το τέλος του επόμενου έτους", δήλωσε ο Musk.

     

    Η εταιρεία εργάζεται επί του παρόντος για να κλειδώσει τις άδειες μεταφοράς χρημάτων στην επικράτεια των ΗΠΑ, ώστε να μπορεί να προσφέρει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Ο Μασκ δήλωσε στους υπαλλήλους την Πέμπτη ότι ελπίζει να πάρει τις άλλες άδειες που χρειάζεται η X "μέσα στους επόμενους μήνες".

     

    Ο Μασκ έχει συζητήσει και στο παρελθόν τα σχέδιά του να μετατρέψει την X σε χρηματοπιστωτικό κόμβο. Μετονόμασε ακόμη και το Twitter με το όνομα της διαδικτυακής του τράπεζας της εποχής του dot-com-boom, X.com, η οποία τελικά έγινε μέρος της PayPal. Προηγουμένως δήλωσε ότι η πλατφόρμα θα προσφέρει λογαριασμούς χρηματαγοράς υψηλής απόδοσης, χρεωστικές κάρτες, επιταγές και υπηρεσίες δανείων, με στόχο να επιτρέπει στους χρήστες "να στέλνουν χρήματα οπουδήποτε στον κόσμο άμεσα και σε πραγματικό χρόνο".

     

    Το αρχικό σχέδιο για την X.com είναι ξεκάθαρα στο μυαλό του Musk. "Ο οδικός χάρτης του προϊόντος X/PayPal γράφτηκε από εμένα και τον David Sacks στην πραγματικότητα τον Ιούλιο του 2000", δήλωσε ο Musk. "Και για κάποιο λόγο η PayPal, μόλις έγινε eBay, όχι μόνο δεν εφάρμοσε την υπόλοιπη λίστα, αλλά στην πραγματικότητα αναίρεσε ένα σωρό βασικά χαρακτηριστικά, κάτι που είναι τρελό. Έτσι, το PayPal είναι στην πραγματικότητα ένα λιγότερο ολοκληρωμένο προϊόν από αυτό που είχαμε σχεδιάσει τον Ιούλιο του 2000, δηλαδή πριν από 23 χρόνια".

     

    Η μετατροπή του X σε ένα κόμβο για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες συνδέεται άμεσα με τον στόχο του Musk να μετατρέψει την πλατφόρμα σε μια "εφαρμογή για τα πάντα", παρόμοια με τις σούπερ εφαρμογές όπως το WeChat στην Κίνα που προσφέρουν πρόσβαση σε αγορές, μεταφορές και πολλά άλλα. Ωστόσο, αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις για να φτάσει εκεί. Η μία είναι να πείσει τον κόσμο γιατί χρειάζονται μια τέτοια πλατφόρμα. Το να τους πείσει να εμπιστευτούν στη X ολόκληρη την οικονομική τους ζωή είναι μια άλλη.


    Πηγή
    Φωτογραφία: The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.