Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Elon Musk σκέφτεται να χρεώνονται όλοι οι χρήστες για την χρήση της πλατφόρμας X

    Ο Elon Musk ανέφερε ότι το X, το πρώην Twitter, ετοιμάζεται να χρεώσει όλους τους χρήστες για την πρόσβαση στην πλατφόρμα. Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του X δήλωσε, ότι η ανέγερση ενός paywall γύρω από την επιχείρηση θα αποτρέψει τα bots, ή τους αυτοματοποιημένους λογαριασμούς, που έχουν γίνει μπελάς για τον Musk.

     

    Μιλώντας σε συνάντηση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο άφησε να εννοηθεί ότι το X θα χρεώσει τη βάση χρηστών του. Επί του παρόντος, το Twitter χρεώνει τους χρήστες μόνο για τη συνδρομητική του υπηρεσία X Premium, η οποία προσφέρει προνόμια, όπως ένα σήμα ελέγχου επαληθευμένου λογαριασμού.

     

    "Προχωράμε στο να έχουμε μια μικρή μηνιαία πληρωμή για τη χρήση του συστήματος", δήλωσε ο Μασκ.

     

    Λέγοντας ότι τα bots κοστίζουν ελάχιστα για να δημιουργηθούν, ο Musk πρόσθεσε ότι η αύξηση του κόστους ενός λογαριασμού σε "μερικά δολάρια ή κάτι τέτοιο" θα μπορούσε να αποτρέψει τους χειριστές τέτοιου λογισμικού. Και πρόσθεσε: "Επιπλέον, κάθε φορά που ένας δημιουργός bot θα ήθελε να φτιάξει ένα άλλο bot, θα χρειαζόταν άλλη μια νέα μέθοδο πληρωμής".

     

    Ο Musk είπε επίσης ότι το X έχει 550 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες που παράγουν έως και 200 εκατομμύρια αναρτήσεις την ημέρα. Προηγουμένως, η πλατφόρμα είχε μετρήσει τη βάση των χρηστών της με μια διαφορετική μέθοδο, τους καθημερινούς ενεργούς χρήστες με δυνατότητα χρηματικού κέρδους, η οποία ανερχόταν σε 238 εκατομμύρια πριν ο Musk αγοράσει την επιχείρηση τον Οκτώβριο του 2022. Έθεσε την προοπτική ενός paywall, καθώς η πλατφόρμα παλεύει με την εδραιωμένη μείωση των διαφημίσεων, της κύριας πηγής εσόδων της. Ο Μασκ δήλωσε ότι το μποϊκοτάζ των διαφημιστών, που προκλήθηκε από ανησυχίες σχετικά με την ηγεσία του στην πλατφόρμα και τη διαχείριση ακατάλληλου ή μισητού περιεχομένου, προκάλεσε μείωση των διαφημιστικών εσόδων κατά 60%.

     

    Η συνομιλία του Musk με τον Netanyahu χαρακτηρίστηκε ως συζήτηση για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά γρήγορα στράφηκε στην ελευθερία του λόγου και τον αντισημιτισμό εν μέσω κατηγοριών ότι η X δεν κάνει αρκετά για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής ομιλίας στην πλατφόρμα. Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ελπίζει ότι ο Musk θα βρει τρόπους εντός των ορίων της πρώτης τροπολογίας να πατάξει τον αντισημιτισμό και άλλες μορφές μίσους στο X.

     

    "Σας ενθαρρύνω και σας προτρέπω να βρείτε την ισορροπία", δήλωσε ο Νετανιάχου, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για μια "δύσκολη διαδικασία". Ο Musk χρησιμοποίησε τον λογαριασμό του στο X για να πει ότι είναι "υπέρ της ελευθερίας του λόγου, αλλά κατά του αντισημιτισμού κάθε είδους".


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.