Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Twitter αξίζει τώρα το ένα τρίτο της αξίας που πλήρωσε ο Elon Musk

      Η νέα αποτίμηση του Twitter προέρχεται από τη Fidelity, η οποία έχει μερίδιο στην εταιρεία του Musk.

    Από τότε που ο Elon Musk απέκτησε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, είναι ευρέως αποδεκτή η θέση ότι πλήρωσε την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων πολύ περισσότερα από όσο αξίζει. Ωστόσο, το ποσό που πλήρωσε, φαίνεται να διευρύνεται μετά την εξαγορά. Σύμφωνα με τη Fidelity, το Twitter αξίζει τώρα περίπου το 33% αυτού που πλήρωσε αρχικά ο δισεκατομμυριούχος για αυτό. Αυτό ορίζει την αξία του Twitter σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός προέρχεται από την αποτίμηση της ίδιας της επενδυτικής εταιρείας για το δικό της μερίδιο στο Twitter του Musk, το οποίο η Fidelity βοήθησε να χρηματοδοτηθεί. Η αποτίμηση του Twitter από τη Fidelity ακολουθεί ένα μοτίβο από τότε που ο Musk ανέλαβε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Η Fidelity υποβαθμίζει σταθερά τις δικές της συμμετοχές στην εταιρεία, ρίχνοντας την αξία του μεριδίου της κατά 56%, μόλις ένα μήνα μετά το κλείσιμο της εξαγοράς. Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, η Fidelity υποβάθμισε περαιτέρω το μερίδιό της κατά περισσότερο από 63% πριν το ρίξει κατά δύο τρίτα αυτόν τον μήνα.

     

    Παρά τους πρόσφατους ισχυρισμούς του Musk ότι το Twitter σύντομα θα βγάλει τα έξοδά του ή ακόμη και θα γίνει κερδοφόρο, οι προοπτικές της εταιρείας δεν ήταν ιδιαίτερα καλές. Το Twitter έχασε περίπου τους μισούς από τους μεγαλύτερους διαφημιστές του όταν ανέλαβε ο Μασκ. Πολλοί από αυτούς δεν είχαν επιστρέψει μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους και όσοι συνέχισαν να διαφημίζονται στην πλατφόρμα δαπανούσαν σημαντικά λιγότερα χρήματα. Ο Μασκ στράφηκε σε μοντέλα εσόδων που βασίζονται σε συνδρομές, όπως το Twitter Blue και το Subscriptions, για να αναπληρώσει αυτές τις απώλειες, αλλά ακόμη και αυτά αποδείχθηκαν ανεπιτυχή. Το Twitter Blue είναι μια συνδρομητική υπηρεσία 8 δολαρίων το μήνα που παρέχει premium λειτουργίες, όπως μεγαλύτερα tweets και βίντεο, καθώς και το κάποτε πολυπόθητο σήμα με το μπλε σημάδι ελέγχου, στους χρήστες που πληρώνουν. Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία(ανοίγει σε νέα καρτέλα) του ερευνητή Travis Brown, πολύ λιγότερο από το 1% του συνόλου των ενεργών χρηστών του Twitter που είναι ενεργοί σε μηνιαία βάση έχει εγγραφεί στο Twitter Blue.


    Το άλλο συνδρομητικό προϊόν του Twitter, γνωστό ως Subscriptions, επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν ένα μηνιαίο τέλος απευθείας σε έναν συγκεκριμένο χρήστη του Twitter, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικά πληρωμένα tweets και άλλο περιεχόμενο. Ο ίδιος ο Musk διέρρευσε ότι είχε περίπου 25.000 συνδρομητές τον περασμένο μήνα ή μόνο το 0,018% των περίπου 136,4 εκατομμυρίων followers που είχε εκείνη τη στιγμή. Ο Musk ανακοίνωσε έκτοτε ότι η Linda Yaccarino, πρώην στέλεχος διαφημίσεων της NBCUniversal, θα έρθει στην εταιρεία για να αντικαταστήσει τον Musk στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Η κίνηση αυτή έγινε δήθεν για να βοηθήσει στην αντιστροφή του κλίματος όσον αφορά τα προβλήματα του Twitter με τους διαφημιστές. Ωστόσο, ο Musk έχει καταστήσει σαφές ότι θα παραμείνει στο Twitter ανεξάρτητα από αυτό. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η αποτίμηση του Twitter τους επόμενους μήνες.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.