Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Το Twitter σταματά την επιβολή της πολιτικής παραπληροφόρησης για τον COVID-19

    Το Twitter ήταν πάντα λίγο χαοτικό, αλλά ο νέος ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλός του, Elon Musk, το πηγαίνει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Πραγματοποιεί δραματικές αλλαγές από τότε που αγόρασε την εταιρεία για 44 δισεκατομμύρια δολάρια στις 27 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένης της απόλυσης του μισού προσωπικού, αλλά και της αλλαγής των πολιτικών μετριοπάθειας και της απαγόρευσης εξτρεμιστικών λογαριασμών μέχρι να αποφασίσει ποιος θα επαληθευτεί.

    Μετά την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων και συνεργατών, έδωσε ένα τελεσίγραφο στους εναπομείναντες υπαλλήλους: να εργαστούν με τη νέα του έντονη κουλτούρα ή να φύγουν. Πολλοί, όπως φαίνεται, αποφάσισαν να φύγουν. Ένας μικρότερος αριθμός απολύθηκε λίγο πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών, εγείρωντας αμφιβολίες για την εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικού δικτύου. Εν τω μεταξύ, ο Μασκ έχει θεσπίσει νέες πολιτικές και αφαίρεσε τις παλιές εν μέσω μιας μεγαλύτερης αναταραχής.

    Όπως και άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter πέρασε τα τελευταία χρόνια παλεύοντας με fake news σχετικά με τον COVID-19, είτε πρόκειται για ψεύτικες θεραπείες είτε για επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την πηγή ή την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Στις 23 Νοεμβρίου, το Twitter είπε ότι δεν επιβάλλει πλέον την πολιτική του κατά των παραπλανητικών πληροφοριών σχετικά με τον COVID-19. Η εταιρεία το έκανε αυτό αθόρυβα και η ενημέρωση δεν είχε εντοπιστεί μέχρι σήμερα, όπου και ανακαλύφθηκε από το CNN, τους χρήστες του Twitter και μερικές άλλες δημοσιεύσεις.

    Το Twitter δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλια και διευκρινίσεις σχετικά με την αλλαγή πολιτικής.


    Πηγή
    Φωτογραφία: James Martin/CNET
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.