Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    CNet: Τα καλύτερα προϊόντα της CES 2023

      Δείτε τα στοιχεία του CNET από τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο.

    Μετά από δύο χρόνια ανάπαυσης, η CES επέστρεψε δυναμικά. Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο κατέβηκαν στο Λας Βέγκας για άλλη μια φορά και έφεραν μαζί τους μερικά αξιόλογα προϊόντα. Μεταξύ άλλων, είδαμε ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο αξίας 800.000 δολαρίων, μια τεράστια ασύρματη τηλεόραση και, ναι, έναν οικειακό αισθητήρα ούρησης.

    Η φετινή έκθεση σηματοδοτεί την επιστροφή της δια ζώσης CES. Πιστεύεται ότι έχει προσελκύσει περισσότερους από 100.000 ανθρώπους και περισσότερες από 2.200 εταιρείες μίλησαν για το τι αναμένουν ότι θα είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα. Φέτος -- και για πρώτη φορά από το 2020 -- οι συντάκτες του CNET περπάτησαν στους ορόφους για να δουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες στην οθόνη.

    Πριν ξεκινήσουμε τη λίστα με τα καλύτερα της CES 2023, ακολουθούν τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τον αριθμό όσων κέρδισαν το Βραβείο Καλύτερης Έκθεσης μεταξύ πέντε και επτά. Όλα σε αυτήν τη λίστα πληρούν τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα κριτήρια.

    • Το προϊόν περιλαμβάνει μια ιδέα ή ιδέα που δεν έχετε ξαναδεί.
    • Το προϊόν επιχειρεί να λύσει ένα σημαντικό καταναλωτικό πρόβλημα.
    • Το προϊόν είναι ένας επανασχεδιασμός ή μια διαφορετική αντίληψη ενός υπάρχοντος προϊόντος με τρόπο που θέτει έναν νέο πήχη στην απόδοση ή την ποιότητα.

    Τέλος, για να αποφευχθεί η βράβευση σε προϊόντα που μπορεί να μην κυκλοφορήσουν, δώσαμε μεγαλύτερη βαρύτητα σε εκείνα με τουλάχιστον ένα παράθυρο ή χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας μέσα στον επόμενο χρόνο, σε αντίθεση με προϊόντα χωρίς προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας ή πιο αόριστα.

     

    Ασύρματη τηλεόραση OLED 97 ιντσών της σειράς M3 της LG
     

    lg-wireless-oled-tv-97in-m3-2270.jpg


    Η ασύρματη τηλεόραση OLED 97 ιντσών της σειράς M3 της LG είναι ένα μεγαθήριο που δεν τσιγκουνεύεται στα χαρακτηριστικά μιας τηλεόρασης υψηλής ποιότητας. Συνδυάζει τη φανταστική τεχνολογία εικόνας με το τεράστιο μέγεθός γίνοντας μια από τις πιο συναρπαστικές τηλεοράσεις στην πρόσφατη μνήμη. Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει, είναι ότι είναι εντελώς ασύρματη. Το cable management είναι πλέον παρελθόν.

    Η LG λέει ότι η 97" θα πρέπει να κυκλοφορήσει το 2023 μαζί με μια έκδοση 83" και 77". Μην περιμένετε όμως να είναι φθηνή. Η ενσύρματη έκδοση της τηλεόρασης 97" της LG κοστίζει $25.000, ενώ η OLED 77" κοστίζει μόνο $2.900.

     

    Withings U-Scan
     

    u-scan-image.webp


    Φανταστήκατε ποτέ ότι θα μπορούσατε να λάβετε επιτόπου δεδομένα υγείας στο σπίτι, απλώς πηγαίνοντας στη τουαλέτα; Σύντομα θα μπορείτε να το κάνετε με τον αισθητήρα Withings U-Scan. Η συσκευή κάθεται στο μπροστινό μέρος της τουαλέτας σας. Συλλέγει τα ούρα, τα αναλύει και στη συνέχεια στέλνει τα αποτελέσματα στο τηλέφωνό σας μέσω Wi-Fi.

    Τι είδους αποτελέσματα, θα μπορούσατε να ρωτήσετε; Λοιπόν, για αρχή, μπορεί να παρακολουθεί καθημερινά τα επίπεδα κετόνης και βιταμίνης C και να ελέγξει το επίπεδο pH των ούρων σας, το οποίο μπορεί να δείχνει τη συνολική υγεία των νεφρών. Με τη χρήση διαφορετικού φυσιγγίου οι γυναίκες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να παρακολουθούν τους εμμηνορροϊκούς τους κύκλους.

    Το γεγονός ότι μπορείτε να κάνετε αυτή τη δοκιμή καθημερινά χωρίς καν να το σκέφτεστε πραγματικά και να σας αποστέλλονται άμεσα αποτελέσματα είναι αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει το U-Scan.

     

    HTC Vive XR Elite

     

    vive-xr-elite-full-kit-front-angle.webp


    Το HTC Vive XR Elite είναι η πιο πρόσφατη έκδοση των ακουστικών VR/AR της HTC και, χρονολογικά, μπορεί να είναι το καλύτερο Vive μέχρι στιγμής όταν κυκλοφορήσει στα τέλη Φεβρουαρίου για $1.099.

    Ναι, έχουμε ξαναδεί ακουστικά VR, οπότε τι το κάνει ξεχωριστό; Ο κύριος λόγος που βρίσκεται σε αυτή τη λίστα είναι το μέγεθός του. Η HTC έχει συρρικνώσει τα ακουστικά VR σε σχεδόν κανονικό μέγεθος γυαλιών και λιγότερο από το μισό βάρος των ακουστικών Quest Pro VR.

    Εάν φοράτε γυαλιά κανονικά, δεν θα χρειαστεί να τα φοράτε ενώ το χρησιμοποιείτε. Οι επιλογείς ρύθμισης, ή οι διόπτρες, μπορούν να αλλάξουν τη συνταγή των φακών σε πραγματικό χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται να φοράει καθόλου γυαλιά. Αυτό είναι ένα πραγματικά χρήσιμο χαρακτηριστικό εάν λειτουργεί όπως αναμενόταν. Ως άτομο που φοράει γυαλιά, αλλά έχει ταλαιπωρηθεί στο VR τα τελευταία χρόνια, ο συνδυασμός του μικρού, ελαφρού πλαισίου του XR Elite και της απαίτησης χωρίς γυαλιά κάνει το VR μια πολύ πιο ελκυστική προοπτική για μένα.

    Δεν πρόκειται να βγω βιαστικά και να αγοράσω ένα ακουστικό VR, αλλά η τεχνολογία εδώ φαίνεται να είναι εξαιρετική, οπότε ας ελπίσουμε ότι θα πιάσει.

     

    BMW i Vision Dee

     

    bmw-i-vision-dee-concept-1.webp


    Ναι, το BMW i Vision Dee είναι ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, οπότε η πρώτη μου αντίδραση να ήμουν σκεπτικός για τα χαρακτηριστικά του, αλλά η BMW επιβεβαίωσε ότι το πιο όμορφο και χρήσιμο χαρακτηριστικό, το head-up display, έρχεται στην παραγωγή το 2025.

    Αντί για μια παραδοσιακή οθόνη ταμπλό, το Dee χρησιμοποιεί ολόκληρο το παρμπρίζ ως HUD.

    Είναι μια οθόνη AR που χρησιμοποιεί το πλήρες πλάτος του παρμπρίζ και περιλαμβάνει πέντε επίπεδα βύθισης. Το Επίπεδο 1 σάς παρέχει τα απαραίτητα – ταχύμετρο, ορισμένες πληροφορίες πλοήγησης και ούτω καθεξής. Τα επίπεδα 2 έως 4 αυξάνουν τις πληροφορίες στην οθόνη και τελικά επικαλύπτουν τις πληροφορίες πλοήγησης στο δρόμο.

    Το επίπεδο 5 μπορεί να εμφανίσει ένα εντελώς εικονικό περιβάλλον και δεν προορίζεται για οδήγηση. Ή μάλλον δεν προορίζεται για όταν οδηγείτε και αντ' αυτού προορίζεται για όταν σας οδηγεί ένα αυτοκίνητο. Αυτό είναι ένα από αυτά που λειτουργούν καλύτερα στην κίνηση, γι' αυτό ρίξτε μια ματιά στο βίντεο του BMW i Vision Dee για να το δείτε σε δράση.

    Το πρωτότυπο αυτοκίνητο έχει επίσης ένα κάλυμμα E Ink στο σασί του που μπορεί να αλλάξει χρώμα κατά βούληση. Το HUD έχει επιβεβαιωθεί ότι θα κυκλοφορήσει στα αυτοκίνητα στο μέλλον, επομένως ήταν το πιο χρήσιμο πράγμα στο οποίο έπρεπε να εστιάσουμε.

     

    Τηλεόραση Samsung S95C 77 ιντσών QD-OLED
     

    s95c-01.webp


    Η Samsung S95C είναι η πρώτη τηλεόραση 77" της εταιρείας που χρησιμοποιεί την τεχνολογία QD-OLED. Βελτιώνεται σε σχέση με το μοντέλο του προηγούμενου έτους με καλύτερη αντιθαμβωτική τεχνολογία και φωτεινότερες εικόνες. Το χρώμα συγκεκριμένα φάνηκε να εντυπωσιάζει περισσότερο τον τηλεοπτικό μας ειδικό, David Katzmaier. Ωστόσο, το φινίρισμα της οθόνης είναι λίγο πιο γκρι από αυτό της LG, το οποίο τείνει να "ξεπλένει" κάπως την εικόνα.

    Ωστόσο, ο βασικός λόγος για τον οποίο βρίσκεται σε αυτήν τη λίστα, πέρα από την υψηλή ποιότητά του, είναι η δυνατότητα που έχει να δώσει στην LG μια ώθηση για τα χρήματά της στην high-end αγορά τηλεοράσεων 77", κάτι που θα μπορούσε τελικά να μειώσει τις τιμές σε όλα τα επίπεδα. Υπέροχα νέα για όσους από εμάς θέλουν να αγοράσουν μια μεγάλη, εκπληκτική τηλεόραση υψηλής ποιότητας κάποια στιγμή στο μέλλον.

     

    Σύστημα Smart Home Schneider

     

    schneider-home1.webp


    Το σύστημα Smart Home της Schneider θα επιτρέψει στους χρήστες να εξοικονομούν χρήματα προγραμματίζοντας πότε ορισμένες πρίζες θα αντλούν ρεύμα ελέγχοντας τους διακόπτες και τις πρίζες για να αποτρέψουν τα ενεργειακά βαμπίρ όπως οι τηλεοράσεις και οι φορτιστές να αντλούν ρεύμα όταν δεν τους χρειαζόμαστε.

    Για τους χρήστες EV μπορεί να προγραμματίσει πότε να φορτίζει το όχημά σας, χρονομετρώντας το να φορτίζει μόνο όταν οι τιμές είναι χαμηλότερες ή αν είναι δυνατόν να φορτίζει μόνο με ηλιακούς συλλέκτες.

    Καθώς οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι αυξάνονται και με περισσότερες συσκευές που απαιτούν περισσότερη φόρτιση και έχοντας αυτό το είδος λεπτομερούς ελέγχου, χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδέετε πολλά πράγματα κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι ή πηγαίνετε στις διακοπές, είναι πράγματι μια ευπρόσδεκτη πρόταση.

     

    Ήχος αυτοκινήτου Dolby Atmos σε Maybach

     

    ces-dolby-00-00-55-13-still001.webp


    Το Dolby Atmos είναι μια τεχνολογία ήχου – σαν surround sound 2.0 – που προσπαθεί να σας βυθίσει πλήρως σε οτιδήποτε ακούτε. Το Atmos κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό σε κινηματογράφους και οικιακούς κινηματογράφους, αλλά η Mercedes-Maybach είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που το χρησιμοποίησαν.

    Πόσο καλό είναι λοιπόν; Η εμπειρία είναι δύσκολο να εξηγηθεί, αλλά θα αφήσω την Editor του CNET Bridget Carey να το περιγράψει. Λέει, "Η μουσική ένιωθα σαν να επιπλέει στον χώρο γύρω μου - δεν μπορούσα να καταλάβω πού βρίσκονταν τα ηχεία. δημιουργούσε έναν σουρεαλιστικό ήχο. Όταν άκουγα το Bohemian Rhapsody των Queen, ήταν σαν να επέπλεε ο Freddie Mercury μπροστά μου."

    Δείτε το βίντεο για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το τι βίωσε η Bridget στο Maybach των $185.000. Για όσους από εμάς δεν έχουμε τέτοιου είδους μετρητά, η Dolby λέει ότι θα μπορούσαμε να δούμε το Atmos να χρησιμοποιείται σε πιο προσιτά αυτοκίνητα. Η ομάδα εργάζεται για την προσαρμογή της τεχνολογίας σε μια παραδοσιακή ρύθμιση έξι ηχείων, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε ακριβώς.

    Η CES 2023 επέστρεψε με κάποια δυνητικά χρήσιμη τεχνολογία. Μερικές νέες, κάποιες βελτιώσεις, αλλά τουλάχιστον προσπάθεια επίλυσης ενός γνωστού καταναλωτικού ζητήματος. Υπήρχαν πολλά περισσότερα που σχεδόν μπήκαν στη λίστα. Αυτά είναι μόνο τα αληθινά που ξεχωρίζουν.


    Πηγή
    Φωτογραφία: James Martin, Bridget Carey/CNET
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.