Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Klarna: Προς αναζήτηση νέας χρηματοδότησης εν μέσω κλυδωνισμών της αγοράς "αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα"

    Σε ένα σημάδι των καιρών, ο σουηδικός κολοσσός Klarna, ο οποίος εφαρμόζει το επιχειρηματικό μοντέλο "αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα", φέρεται να είναι κοντά στο να ξεκινήσει έναν νέο γύρο χρηματοδότησης που θα μείωνε την αποτίμησή του στα 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια - περίπου το 1/7 της αξίας που είχε η εταιρία τον Ιούνιο του 2021.

    Η Wall Street Journal ανέφερε σήμερα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ότι η Klarna «διαπραγματευόταν να συγκεντρώσει περίπου 650 εκατομμύρια δολάρια κυρίως από υπάρχοντες επενδυτές με επικεφαλής τη Sequoia Capital». Ο πρόεδρος της Sequoia, Μάικλ Μόριτζ, είναι επίσης πρόεδρος της Klarna.

    Η συμφωνία είναι ακόμη στα σκαριά, ανέφερε η εφημερίδα. Αλλά αν ολοκληρωθεί, θα χάσει κάποια από την αρχική δυναμική της, η οποία βρισκόταν ψηλά πέρυσι όταν συγκέντρωσε 639 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης, με επικεφαλής το SoftBank's Vision Fund 2 σε αποτίμηση 45,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η Klarna έχει κάνει μεγάλη ώθηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανταγωνιζόμενη με εταιρείες όπως η Affirm που διαπραγματεύεται δημόσια και κάνει και τα πρώτα βήματα στην Ελλάδα, εγκαινιάζοντας συνεργασία με την αλυσίδα καταστημάτων Public. Στις αρχές Ιουνίου, η Klarna είπε ότι τον περασμένο χρόνο, στις Η.Π.Α. "Η πελατειακή βάση έχει αυξηθεί πάνω από 65%, φτάνοντας πάνω από 25 εκατομμύρια καταναλωτές". Ολόκληρο το τμήμα BNPL (αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα) έχει δεχθεί πλήγμα πρόσφατα, αλλά παρόλα αυτά, η τεράστια πτώση της αποτίμησης για την Klarna είναι ξεκάθαρα καμπανάκι για το μέλλον της εταιρίας.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.