Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ένα bug στην επιτάχυνση κρυπτογράφησης των Windows 11 μπορεί να επιφέρει απώλεια δεδομένων

    Η Microsoft δημοσίευσε ένα άρθρο γνωσιακής βάσης που αναγνωρίζει ένα πρόβλημα με την επιτάχυνση κρυπτογράφησης στις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή δεδομένων. Η εταιρεία συνιστά την εγκατάσταση των ενημερώσεων ασφαλείας Ιουνίου 2022 για τα Windows 11 και τον Windows Server 2022 "για την αποφυγή περαιτέρω ζημιών", αν και δεν υπάρχουν προτεινόμενες λύσεις για όποιον έχει ήδη χάσει δεδομένα λόγω του σφάλματος.

    Τα προβλήματα επηρεάζουν μόνο σχετικά πρόσφατους υπολογιστές και διακομιστές που υποστηρίζουν τις οδηγίες Vector Advanced Encryption Standard (VAES) για την επιτάχυνση των κρυπτογραφικών λειτουργιών. Η Microsoft λέει ότι τα επηρεαζόμενα συστήματα χρησιμοποιούν οδηγίες AES-XTS ή AES-GCM "σε νέο υλικό". Μέρος του συνόλου εντολών AVX-512, οι οδηγίες VAES υποστηρίζονται από τις αρχιτεκτονικές Ice Lake, Tiger Lake, Rocket Lake και Alder Lake της Intel -- αυτές τροφοδοτούν ορισμένους Core CPU 10ης γενιάς για φορητούς υπολογιστές, καθώς και όλους τους επεξεργαστές 11ης και 12ης γενιάς. Η επερχόμενη αρχιτεκτονική Zen 4 της AMD υποστηρίζει επίσης το VAES, αν και μέχρι να κυκλοφορήσουν αυτά τα τσιπ το φθινόπωρο, τα patches θα έχουν αρκετό χρόνο για να λύσουν το πρόβλημα. Η Microsoft λέει ότι το πρόβλημα προκλήθηκε όταν πρόσθεσε "νέες δομές κώδικα" για να υποστηρίξει τις ενημερωμένες οδηγίες κρυπτογράφησης στο SymCrypt, τη βιβλιοθήκη κρυπτογραφικών λειτουργιών των Windows. Αυτές οι διαδρομές κώδικα προστέθηκαν στην αρχική έκδοση των Windows 11 και Windows Server 2022, επομένως το πρόβλημα δεν πρέπει να επηρεάζει παλαιότερες εκδόσεις όπως τα Windows 10 ή Windows Server 2019.

    Η αρχική επιδιόρθωση του προβλήματος, που παρέχεται στο πακέτο ενημέρωσης ασφαλείας του Ιουνίου 2022 των Windows (Windows 11 build 22000.778), θα αποτρέψει περαιτέρω ζημιές με το κόστος της μειωμένης απόδοσης, υποδηλώνοντας ότι η αρχική επιδιόρθωση ήταν η πλήρης απενεργοποίηση της επιτάχυνσης κρυπτογράφησης σε αυτούς τους επεξεργαστές. Η χρήση κρυπτογραφημένων δίσκων με Bitlocker ή του πρωτοκόλλου Transport Layer Security (TLS) ή η πρόσβαση σε κρυπτογραφημένο χώρο αποθήκευσης σε διακομιστές θα είναι πιο αργή με την εγκατάσταση της πρώτης ενημέρωσης κώδικα, αν και η εγκατάσταση των ενημερώσεων ασφαλείας του Ιουλίου 2022 (Windows 11 build 22000.795) θα πρέπει να επαναφέρει την απόδοση στο προηγούμενο επίπεδο .


    Πηγή
    Φωτογραφία: Microsoft
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.