Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η προεπισκόπηση των Windows 11 προσθέτει καλύτερη υποστήριξη σε passkey, επαναφέρει τις αλλαγές στο windows explorer

      Οι αντιδράσεις της κοινότητας αποτρέπει τη Microsoft από ακόμη και μικρές αλλαγές στα αρχαία μενού των Windows.

    Το Dev Channel Windows Insider Preview build αυτής της εβδομάδας για τα Windows 11 προσθέτει άλλη μια σειρά χρήσιμων ή/και ενδιαφέρουσων βελτιώσεων στο λειτουργικό σύστημα, κυρίως βελτιωμένη υποστήριξη για το πρότυπο passkey πίσω από το οποίο ενώνουν τις δυνάμεις τους η Microsoft, η Google, η Apple και άλλοι.

     

    Αν και το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge υποστηρίζει passkeys εδώ και καιρό, το build του Insider αυτής της εβδομάδας επεκτείνει την υποστήριξη σε "οποιαδήποτε εφαρμογή ή ιστότοπο που υποστηρίζει passkeys", τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ενσωματωμένο έλεγχο ταυτότητας Windows Hello (είτε μέσω PIN, αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων ή κάμερας σάρωσης προσώπου) για να συνδεθείτε χωρίς να απαιτείται κωδικός πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να δείτε την πλήρη λίστα των passkeys που έχουν δημιουργηθεί στη συσκευή σας και να διαγράψετε μεμονωμένα passkeys αν δεν θέλετε πλέον να τα χρησιμοποιείτε.


    Εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας υποστηρίζει εγγενώς passkeys και διαθέτει το δικό του περιβάλλον εργασίας χρήστη για το χειρισμό τους, θα πρέπει να επιλέξετε "Windows Hello ή εξωτερικό κλειδί ασφαλείας" για να χρησιμοποιήσετε αντί αυτού το ενσωματωμένο περιβάλλον εργασίας των Windows.

     

    Το νέο Insider build προσθέτει επίσης υποστήριξη για τα emoji Unicode 15, μερικές αλλαγές στη ρύθμιση της ζώνης ώρας των Windows βάσει τοποθεσίας και μια χούφτα διορθώσεις. Αλλά κυρίως για όσους παραπονέθηκαν για το Insider build της περασμένης εβδομάδας, η Microsoft ανακάλεσε τις προτεινόμενες αλλαγές που θα αφαιρούσαν αρκετές ρυθμίσεις από το παράθυρο Folder Options στην Εξερεύνηση αρχείων.

     

    "Όπως είναι φυσιολογικό για το κανάλι Dev, συχνά δοκιμάζουμε πράγματα, λαμβάνουμε σχόλια και προσαρμόζουμε με βάση τα σχόλια που λαμβάνουμε", έγραψαν οι Amanda Langowski και Brandon LeBlanc της Microsoft σε μια ανάρτηση που περιγράφει λεπτομερώς τις αλλαγές του νέου build.

    Το συνονθύλευμα διαφορετικών στυλ μενού είναι ένα μακροχρόνιο παράπονο για τα Windows - τα Windows 11 έχουν προχωρήσει πολύ προς την κατεύθυνση να κάνουν το περιβάλλον εργασίας πιο σύγχρονο και σε συνάφεια με την επιφάνεια εργασίας, αλλά αν πάτε ένα ή δύο στρώματα βαθύτερα σε πολλά σημεία για να πέσετε σε κάποιο παλιό μενού που μοιάζει ουσιαστικά όπως και στα Windows 95. Αλλά όταν η Microsoft επιχειρεί να αλλάξει ή να αφαιρέσει κάποια από αυτά τα στοιχεία, προκαλεί πάντα αντιδράσεις από τη χούφτα των χρηστών που προφανώς θεωρούν αυτές τις ρυθμίσεις απαραίτητες. Αυτός είναι ένας λόγος που τα Windows 11 εξακολουθούν να περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία του Πίνακα Ελέγχου των Windows XP και Vista, παρόλο που η εφαρμογή Ρυθμίσεις μπορεί να εκτελέσει τις περισσότερες από τις ίδιες λειτουργίες.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Microsoft
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.