Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η τελευταία ενημέρωση των Windows 11 προκαλεί αργές συνδέσεις SSD & WiFi, BSoD και άλλα

    Η ενημέρωση KB5023706 για τα Windows 11 22H2, με την κωδική ονομασία Moment 2, έφερε τις συνήθεις βελτιώσεις, διορθώσεις και δυνατότητες στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, συμπεριλαμβανομένης μιας γραμμής αναζήτησης στη Διαχείριση εργασιών και μιας βελτιστοποιημένης γραμμής εργασιών για tablet. Όπως συνηθίζεται στις ενημερώσεις των Windows, εισήγαγε επίσης ανεπιθύμητα στοιχεία.

    Το πιο σημαντικό πρόβλημα που απορρέει από την ενημέρωση είναι ο αντίκτυπός της σε ορισμένους SSD, με ορισμένες αναφορές να κάνουν λόγο για ταχύτητες που μειώθηκαν στο μισό ή και χειρότερα. Περισσότεροι από ένας χρήστες δήλωσαν ότι η ενημερωμένη έκδοση έριξε την απόδοση του SSD Adata XPG SX8200 Pro 1TB του φορητού τους υπολογιστή- φαίνεται ότι το πρόβλημα περιορίζεται σε αυτό το μοντέλο SSD της Adata. Ένας χρήστης του Reddit δήλωσε ότι ο χρόνος εκκίνησης υπερδιπλασιάστηκε στα 31 δευτερόλεπτα μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης, αλλά επανήλθε στο κανονικό επίπεδο μετά την απεγκατάσταση του KB5023706.

    Η Microsoft αναφέρει ότι οι επηρεασμένες ταχύτητες SSD είναι ένα από τα γνωστά προβλήματα της ενημέρωσης. Γράφει ότι "Η αντιγραφή μεγάλων αρχείων πολλών gigabyte (GB) ενδέχεται να πάρει περισσότερο χρόνο από τον αναμενόμενο για να ολοκληρωθεί στα Windows 11, έκδοση 22H2. Είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα αντιγράφοντας αρχεία στα Windows 11, έκδοση 22H2 από κοινή χρήση δικτύου μέσω του Server Message Block (SMB), αλλά ενδέχεται να επηρεαστεί και η τοπική αντιγραφή αρχείων. Οι συσκευές Windows που χρησιμοποιούνται από καταναλωτές στο σπίτι ή σε μικρά γραφεία δεν είναι πιθανό να επηρεαστούν από αυτό το ζήτημα".

    Η Microsoft αναφέρει ότι όσοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα μπορούν να το μετριάσουν χρησιμοποιώντας εργαλεία αντιγραφής αρχείων που δεν χρησιμοποιούν τη διαχείριση προσωρινής μνήμης cache (buffered I/O). Δημοσίευσε επίσης δύο "ενσωματωμένα" εργαλεία γραμμής εντολών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως λύση μέχρι να κυκλοφορήσει μια επίσημη λύση:

     

    robocopy \\someserver\someshare c:\somefolder somefile.img /J
    xcopy \\\someserver\someshare c:\somefolder /J

     

    Οι αργές ταχύτητες SSD δεν είναι το μόνο πρόβλημα που προκαλεί η ενημέρωση. Ορισμένοι διαπίστωσαν ότι αντιμετωπίζουν σφάλματα κατά τη λήψη ή την εγκατάσταση της Moment 2. Υπάρχουν επίσης αναφορές χρηστών που αντιμετωπίζουν συνεχείς μπλε οθόνες, χαλασμένες εφαρμογές και αργές συνδέσεις WiFi μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης.

    Αν αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά τα προβλήματα, η καλύτερη επιλογή θα ήταν να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση μέχρι η Microsoft να αντιμετωπίσει τα σφάλματα. Όπως συμβαίνει συχνά με αυτά τα πράγματα, φαίνεται ότι μόνο ένας μικρός αριθμός χρηστών αντιμετωπίζει προβλήματα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: techspot.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.