Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft αναβαθμίζει με το ζόρι τους χρήστες των Windows 11 στην έκδοση 23H2, αφήνοντας πίσω το παρελθόν

      Η μηχανική μάθηση θα χρησιμοποιηθεί για την εξομάλυνση των αναταράξεων στο "ταξίδι" της ενημέρωσης

    Η Microsoft οδηγεί τους χρήστες των Windows 11 στο μέλλον, είτε τους αρέσει είτε όχι, με αυτόματες αναβαθμίσεις στην έκδοση 23H2. Η εταιρεία εξέδωσε μια ειδοποίηση στο ταμπλό του Release Health, προειδοποιώντας τους χρήστες ότι οι επιλέξιμες συσκευές Windows 11 ενημερώνονται αυτόματα στην τελευταία έκδοση.

     

    Ο όρος "επιλέξιμες" αναφέρεται σε συσκευές Windows 11 που έχουν φτάσει ή πλησιάζουν στο τέλος της περιόδου συντήρησης. Η υποστήριξη για τα Windows 11 21H2 ολοκληρώθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2023 και η έκδοση 22H2 πρόκειται να λήξει στις 8 Οκτωβρίου 2024. Τα Windows 11 23H2 θα υποστηρίζονται μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2025, ευθυγραμμιζόμενα με το τέλος της υποστήριξης των Windows 10.

     

    Η αυτόματη αναβάθμιση θα γίνει σε φάσεις και καθοδηγείται από το μοντέλο της Microsoft που βασίζεται στη μηχανική μάθηση (ML). Η εταιρεία δηλώνει ότι το μοντέλο ML έχει εκπαιδευτεί για να διασφαλίσει μια ομαλή εμπειρία ενημέρωσης και η σταδιακή προσέγγιση έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

     

    Η Microsoft επέλυσε πρόσφατα προβλήματα συμβατότητας στα Windows 11 23H2, που αφορούσαν συγκεκριμένα την προεπισκόπηση Co-pilot και τις πολλαπλές οθόνες. Η εξάπλωση της ενημέρωσης ακολουθεί τη δέσμευση της Microsoft για σταδιακή αναβάθμιση των συσκευών στην τελευταία έκδοση των Windows.

     

    Ενώ οι αυτόματες αναβαθμίσεις έχουν ως στόχο να διατηρούν τους χρήστες σε υποστηριζόμενες εκδόσεις για λόγους ασφαλείας, ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να προτιμούν να παραμείνουν σε παλαιότερες εκδόσεις λόγω ανησυχιών σχετικά με θέματα επιδιορθώσεων και ενημερώσεων. Ωστόσο, η επιλογή της παραμονής σε μια παλαιότερη έκδοση σημαίνει την παραίτηση από τις διορθώσεις ασφαλείας, γεγονός που ωθεί τη Microsoft να μεταφέρει τις επιλέξιμες συσκευές στα Windows 11 23H2 χρησιμοποιώντας το "έξυπνο μοντέλο ML".

     

    Η αναγκαστική αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της Microsoft να διατηρεί τη βάση των χρηστών της σε υποστηριζόμενες και ασφαλείς εκδόσεις των Windows, εξασφαλίζοντας μια συνεπή και ασφαλή εμπειρία χρήσης. Οι χρήστες των εκδόσεων Home ή Pro που επέλεξαν την άμεση ενημέρωση στο Windows Update πιθανότατα βιώνουν ήδη τα χαρακτηριστικά των Windows 23H2. Καθώς προχωρά η ανάπτυξη, οι χρήστες μπορούν να αναμένουν ότι οι συσκευές τους θα αναβαθμίζονται αυτόματα με βάση την προσέγγιση της Microsoft που βασίζεται στη μηχανική μάθηση.


    Πηγή
    Φωτογραφία: The Register
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.