Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft μεταβαίνει σε νέο κύκλο ανάπτυξης για το λειτουργικό Windows

    Η Microsoft μεταβαίνει σε ένα νέο πρόγραμμα κυκλοφορίας για τα Windows, το οποίο θα οδηγήσει την εταιρεία να επιστρέψει σε έναν τριετή κύκλο κυκλοφορίας για τις κύριες εκδόσεις του λειτουργικού Windows, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει την παραγωγή νέων χαρακτηριστικών που αποστέλλονται στην τρέχουσα έκδοση των Windows στο αγορά.
    Ο Zac Bowden γράφει μέσω του Windows Central ότι τα νέα έρχονται μόλις ένα χρόνο αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κινείται σε ετήσιο ρυθμό κυκλοφορίας για νέες εκδόσεις των Windows. Σύμφωνα με τις πηγές του, η Microsoft σκοπεύει τώρα να αποστέλλει τις "κυριότερες" εκδόσεις των Windows κάθε τρία χρόνια, με την επόμενη έκδοση να έχει προγραμματιστεί επί του παρόντος για το 2024, τρία χρόνια μετά την αποστολή των Windows 11 το 2021. Αυτό σημαίνει ότι η αρχικά προγραμματισμένη έκδοση για το 2023 (με την κωδική ονομασία Sun Valley 3) καταργήθηκαν, αλλά αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας. Μου είπαν ότι με τη μετάβαση σε αυτό το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης, η Microsoft σχεδιάζει επίσης να αυξήσει την παραγωγή νέων χαρακτηριστικών λειτουργιών που κυκλοφορούν στους χρήστες στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows.

    Ξεκινώντας με τα Windows 11 έκδοση 22H2 (Sun Valley 2), η Microsoft ξεκινά ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία "Στιγμές" (Moments) που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στην εταιρεία να διαθέτει νέες δυνατότητες και εμπειρίες σε βασικά σημεία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, εκτός των μεγάλων εκδόσεων λειτουργικού συστήματος. Σύμφωνα με φήμες, η Microsoft σκοπεύει να αποστέλλει νέες δυνατότητες στην έκδοση των Windows εντός της αγοράς κάθε λίγους μήνες, έως και τέσσερις φορές το χρόνο, ξεκινώντας από το 2023. Η Microsoft έχει ήδη δοκιμάσει αυτό το σύστημα με την κυκλοφορία του κουμπιού καιρού Taskbar στα Windows 11 νωρίτερα Αυτή την χρονιά. Αυτή η ίδια προσέγγιση θα χρησιμοποιηθεί για αυτές τις "Στιγμές", όπου η εταιρεία θα ομαδοποιήσει μερικές νέες δυνατότητες που έχουν δοκιμαστεί με τους Insiders και θα τις διαθέσει σε όλους όσοι βρίσκονται πάνω από την τελευταία έκδοση αποστολής των Windows. Πολλές από τις δυνατότητες που είχαν προγραμματιστεί για την πλέον καταργημένη κυκλοφορία "Sun Valley 3" θα αποσταλούν ως μέρος ενός από αυτά τα Moments πάνω από το Sun Valley 2, αντί σε μια αποκλειστική νέα έκδοση που κανονικά θα ερχόταν το φθινόπωρο του 2023.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Microsoft
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.