Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft φέρνει στα Windows υποστήριξη για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που βασίζονται σε επεξεργαστές ARM

    Σήμερα στο Build 2022, η Microsoft παρουσίασε το Project Volterra, μια συσκευή που υποστηρίζεται από την πλατφόρμα Snapdragon της Qualcomm που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους developers να εξερευνούν "σενάρια AI" μέσω του νέου Snapdragon Neural Processing Engine (SNPE) για Windows της Qualcomm. 
    Το υλικό έρχεται μαζί με υποστήριξη στα Windows για μονάδες νευρωνικής επεξεργασίας (NPU-Neural Processing Units) ή ειδικά τσιπ προσαρμοσμένα για εργασίες ειδικά για την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική εκμάθηση. Τα αποκλειστικά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία επιταχύνουν την επεξεργασία της τεχνητής νοημοσύνης ενώ μειώνουν τον αντίκτυπο στην μπαταρία, έχουν γίνει κοινά σε κινητές συσκευές όπως τα smartphone. Καθώς όμως εφαρμογές όπως οι συσκευές αναβάθμισης εικόνας με τεχνητή νοημοσύνη έρχονται σε ευρύτερη χρήση, οι κατασκευαστές έχουν προσθέσει τέτοια τσιπ στη σειρά φορητών υπολογιστών τους. Τα M1 Mac διαθέτουν το Neural Engine της Apple, για παράδειγμα, και το Surface Pro X της Microsoft έχει το SQ1 (το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού με την Qualcomm). Η Intel σε ένα σημείο σηματοδότησε ότι θα πρόσφερε μια λύση τσιπ AI για υπολογιστές με Windows, αλλά -- καθώς το οικοσύστημα των εφαρμογών Arm που υποστηρίζονται από AI είναι καλά εδραιωμένο, χάρη στο iOS και το Android -- το Project Volterra φαίνεται να είναι μια προσπάθεια να το αξιοποιήσει αντί να εφεύρει εκ νέου τον τροχό.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft συνεργάζεται με την Qualcomm για την κυκλοφορία υλικού AI για developers. Το 2018, οι εταιρείες ανακοίνωσαν από κοινού την πλατφόρμα Vision Intelligence, η οποία διέθετε «πλήρως ενσωματωμένη» υποστήριξη για αλγόριθμους που εκτελούνται μέσω των υπηρεσιών Azure ML και Azure IoT Edge της Microsoft. Το Project Volterra προσφέρει στοιχεία ότι, τέσσερα χρόνια αργότερα, η Microsoft και η Qualcomm παραμένουν συνεργάτες σε αυτόν τον τομέα, ακόμη και μετά την αναφερόμενη λήξη της συμφωνίας αποκλειστικότητας της Qualcomm για τις άδειες χρήσης Windows on Arm. Φτάνοντας αργότερα αυτό το έτος, η Microsoft λέει (κάπως υπερβολικά) ότι το Project Volterra θα συνοδεύεται από έναν νευρωνικό επεξεργαστή που θα έχει την «καλύτερη στην κατηγορία» υπολογιστική ικανότητα και αποτελεσματικότητα AI. Το κύριο τσιπ θα βασίζεται σε Arm, θα παρέχεται από την Qualcomm και θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν και να δοκιμάζουν εφαρμογές Arm-native μαζί με εργαλεία όπως το Visual Studio, το VSCode, το Microsoft Office και το Teams. Το Project Volterra είναι ο προάγγελος μιας αλυσίδας εργαλείων προγραμματιστών "από άκρο σε άκρο" για εφαρμογές Arm-native από τη Microsoft, όπως αποδεικνύεται, η οποία θα καλύπτει ολόκληρο το Visual Studio 2022, VSCode, Visual C++, NET 6, Windows Terminal, Java , Υποσύστημα Windows για Linux και Υποσύστημα Windows για Android (για εκτέλεση εφαρμογών Android).


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.