Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Περισσότεροι από 4 στους 10 υπολογιστές εξακολουθούν να μην μπορούν να κάνουν αναβάθμιση σε Windows 11

    Σχεδόν το 43% των εκατομμυρίων συσκευών που μελετήθηκαν από την υπηρεσία διαχείρισης υπολογιστικών συστημάτων Lansweeper, δεν μπορούν να αναβαθμιστούν στα Windows 11 λόγω των απαιτήσεων υλικού που έχει ορίσει η Microsoft για το λειτουργικό σύστημα. 
    Η Lansweeper είπε ότι το 42,76% των εκτιμώμενων 27 εκατομμυρίων υπολογιστών που δοκίμασε σε 60.000 οργανισμούς απέτυχαν στη δοκιμή CPU, αν και τα δεδομένα είναι καλύτερα από το 57,26% που είχε καταγραφεί στην τελευταία δοκιμή πριν από ένα χρόνο.

    Συνολικά το 71,5% των υπολογιστών απέτυχε στη δοκιμή RAM και το 14,66% στη δοκιμή TPM.

    «Γνωρίζουμε ότι όσοι δεν μπορούν να αναβαθμίσουν στα Windows 11, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα Windows 10», δήλωσε ο Roel Decneut, επικεφαλής στρατηγικής της Lansweeper, στους πελάτες της οποίας περιλαμβάνονται τα ξενοδοχεία Sony, Pepsico, Cerner, MiT και Hilton. Είπε ότι ακόμα κι αν οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες να αναβαθμίσουν το στόλο των υπολογιστών τους για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις συστήματος του τελευταίου λειτουργικού συστήματος της Microsoft, υπάρχουν "ευρύτερα ζητήματα που επηρεάζουν την υιοθέτηση που είναι εκτός ελέγχου της Microsoft". «Η διακοπή της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας έχει δημιουργήσει έλλειψη επεξεργαστών, ενώ πολλοί επιλέγουν να παραμείνουν με το υλικό που διαθέτουν αυτή τη στιγμή λόγω της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας».

    Άλλα ευρήματα από το Lansweeper δείχνουν ότι τα ποσοστά υιοθέτησης για το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα βελτιώνονται, καθώς λειτουργούν σε 1,44% των υπολογιστών έναντι 0,52% τον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει ότι η πιο πρόσφατη έκδοση ξεπέρασε τα Windows 8 στα μερίδια δημοτικότητας, αλλά παραμένει πίσω από το μερίδιο αγοράς για τα Windows 7, παρά το γεγονός ότι η υποστήριξη τους τελειώνει τον Ιανουάριο του 2020. Η υιοθέτηση είναι, αναπάντεχα, υψηλότερη στους απλούς καταναλωτές. Περίπου το 4,82% των συσκευών που ερευνήθηκαν εκτελούσαν λειτουργικό σύστημα που δεν υποστηριζόταν πλήρως και το 0,91% διέθεταν διακομιστές στο τέλος της ζωής τους (end of life).


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.