Jump to content

fanisatt

Members
  • Posts

    10
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by fanisatt

  1. Συγχαρητήρια Αστρολάβε !!! Έτσι , μέσα από μια άλλη οπτική επιτέλους.... Εννοείται ότι, ο βαθμός εξάρτησης μας από κάποια τεχνολογικά επιτεύγματα είναι τέτοιος που ίσως μας ενοχλούν κάποιες αλήθειες !!! Δεν είναι καθόλου κακή η τεχνολογία , αλλά , όσο μπορεί να διακρίνει κανείς την πυρηνική τεχνογνωσία στην υπηρεσία της ιατρικής , άλλο τόσο μπορεί να την διακρίνει και σε ένα όπλο μαζικής καταστροφής ! Κι όσο χρήσιμο μπορεί να είναι ένα μοντέρνο κινητό τηλέφωνο επειδή δίνει τη δυνατότητα ποιοτικής επικοινωνίας στους ανθρώπους , άλλο τόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει όταν λετουργεί (νομιμότατα!!!!) και ως κινητό...καζίνο !! Είναι εύλογο ότι , η τεχνολογία ως πολλαπλασιαστής ισχύος των προκλήσεων εργαλειοποιείται ανάλογα και από το καλό και από το κακό ! Ενίστανται κάποιοι κύκλοι για τα νοήματα που περιέχουν οι δύο αυτές αντίθετες λέξεις. Είναι αναγκαίο όμως να μπορούμε να χαρακτηρίσουμε με μια λέξη το έργο του Χίτλερ και με μια άλλη λέξη το έργο της Μητέρας Τερέζας...ένα πράγμα όπως το πρόσημο στην άλγεβρα για τους θετικούς ή τους αρνητικούς ακέραιους! Σαφώς και πρέπει να προστρέξουν οι ενδιαφερόμενοι για να "αξιοποιήσουν" την τεχνολογία...και είναι γνωστό πως κάποια μάτια είναι άγρυπνα , εκτός από σπόνσορες....!! Είναι τέτοιες οι ενδείξεις που έχω σχηματίσει την άποψη ότι ... "οι κακοί" προσώρας τα πηγαίνουν καλύτερα ...
  2. fanisatt

    Το μερίδιο αγοράς Linux Desktop ξεπερνά το 4%: Ένα αξιοσημείωτο ορόσημο

    Όταν προ δεκαετίας και βάλε , την εποχή του "μονοπωλίου" των windows xp συνειδητοποίησα ότι , ΔΕΝ είχα την οικονομική επιφάνεια για να ... "θέλω τα καλύτερα" ... προκειμένου να κάνω το χόμπι μου έχοντας φθάσει στο σημείο να ψάχνομαι συνεχώς για πειρατικό λογισμικό, (η χρήση του οποίου μέρα με τη μέρα γινόταν όλο και πιο επικίνδυνη) , στράφηκα αναγκαστικά προς το ανοιχτό λογισμικό ! Και διαπίστωσα ότι αυτή η εμπιστοσύνη που πολύς κόσμος έδειξε τότε προς τους άγνωστους δημιουργούς του Linux έπιασε τόπο ! Χάρι σε εκείνη την εμπιστοσύνη , το Linux ΣΗΜΕΡΑ καλύπτει απόλυτα όλες τις ανάγκες ενός χομπίστα κομπιουτερά. Δεν χρειάζεται να πληρώνω τίποτε για λογισμικό ούτε να έχω το φόβο της χρήσης κάποιου πειρατικού λογισμικού. Μια χαρά γίνονται όλα με το Linux και καλύπτονται πλήρως οι τυπικές - καθημερινές ή/και "οικιακές" θα έλεγα ανάγκες του χρήστη. Λογικό είναι να θέλει ίσως κάτι περισσότερο κάποιος επαγγελματίας , ένας μουσικός ή ένας χαράκτης κλπ κλπ όπως είναι επίσης λογικό ότι, αυτό το λογισμικό που ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ για να αγοράσει θα του κάνει ΑΠΟΣΒΕΣΗ με τα κέρδη που θα του προσφέρει. Πως να ξεχάσω την εποχή που η γνωστή μεγάλη εταιρεία λογισμικού έκανε τα πάντα για να επιβάλλει μια ιδιότυπη "ψηφιακή αλλά και διαδικτυακή χούντα" ; Έσυρε στα δικαστήρια τους δημιουργούς του Firefox όταν ο δικός τους explorer σερνόταν στα πατώματα. Ευτυχώς δεν τα κατάφερε... Το ανοιχτό λογισμικό θα έπρεπε να είναι ο πρωταγωνιστής ειδικά στην Ελλάδα των μνημονίων (και αναφέρομαι στον ευρύ Δημόσιο τομέα) αλλά ... είναι (προφανώς) τέτοια τα διαπλεκόμενα....που ότι κι αν συμβαίνει γύρω μας "λεφτά υπάρχουν". Και τέλος πάντων ... σε επίπεδο "πολιτικής διπλωματίας" το κατανοώ..... Σε προσωπικό επίπεδο όμως δεν επιθυμώ να το κατανοήσω ! Τέλος , είναι ευνόητο ότι το μερίδιο αγοράς Linux desktop είναι μια μέτρηση επίσημη βέβαια αλλά , ΔΕΝ απηχεί την πραγματικότητα, μιας και τα λειτουργικά Linux τα κατεβάζει ο καθένας ελεύθερα και τα εγκαθιστά πολύ εύκολα πλέον στο PC του είτε ως βασικό ΛΣ είτε ως εναλλακτικό , έχοντας ίσως και άλλα λειτουργικά φορτωμένα στον-στους δίσκους του. Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να μετρηθεί !!!! Είμαστε πολλοί....
  3. "Δονητής που ΠΡΟΦΑΝΩΣ λειτουργεί και ως flash drive" !!!!!! Πάει....έχω χάσει πολλά επεισόδια....
  4. Κατ' αρχήν ευχαριστώ πάρα πολύ το LAB που μου παρέχει τη δυνατότητα να δημοσιεύω στο χώρο του !!! Έχω αναφερθεί ξανά στο παρελθόν εδώ στο LAB για την υπόψη εφαρμογή που δημιούργησα προ τριετίας περίπου, την οποία αναβαθμίζω κατά καιρούς, με βάση και τις εισηγήσεις των ενδιαφερομένων. Μια από τις πιο πρόσφατες "κριτικές" που πήρα ήταν η εξής : "Καλό φίλε , βοηθάει αλλά , βάλε και κάνα εφέ ρε μάστορα , κάνα αναδυόμενο μενού , κάτι τέλος πάντων , να γουστάρουμε". Κάτι έκανα και για αυτό... Σε μια εποχή όπου όλα "ανεβαίνουν στα σύννεφα" ... η εφαρμογή αυτή κρατάει τα πάντα στον υπολογιστή σας και μάλιστα ελαφρώς κωδικοποιημένα ενώ , δεν έχει καμία ανάγκη το διαδίκτυο για να λειτουργεί άψογα. Αρκεί να υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα ή UPS...και το εσωτερικό ρολόι του υπολογιστή σας να φέρει τη σωστή ημερομηνία ! Το κατεβάζετε ελεύθερα εδώ (θα βρείτε οδηγίες μέσα στο φάκελο της εφαρμογής αφού αποσυμπιέσετε) : EORTOLOGIO - HMEROLOGIO v.3.5 Centuries download | SourceForge.net SOURCEFORGE.NET Download EORTOLOGIO - HMEROLOGIO v.3.5 Centuries for free. GReortes is a powerfull Greek calendar application (Linux 64bit)... Ο κώδικας (C) ανεβαίνει πάντα στο github ! Σας ευχαριστώ !
  5. Δεν το γνωρίζω αν έχει (επίσημα) υποστήριξη για Linux αλλά , οι κάρτες ήχου αυτής της εταιρείας στο παρελθόν πήγαιναν μια χαρά στο Linux. Γιατί όχι και αυτό ;
  6. Από τη μία πλευρά η εξίσωση του Drake ...κι από την άλλη το παράδοξο του Fermi !! "Που είναι όλοι αυτοί" ; Σε ένα τεράστιο σύμπαν 14 δισεκατομμυρίων ετών (ορατό και μη) των τρισεκατομμυρίων γαλαξιών και ποιος ξέρει πόσων άστρων και εξωπλανητών , θα έπρεπε να έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα και κάποιοι αρκετά προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί και ορισμένοι από αυτούς (λίγοι ; - ελάχιστοι ; ) θα έπρεπε λογικά να έχουν την τεχνολογική δυνατότητα να ταξιδέψουν (κάπως...) μέχρι εδώ που είμαστε εμείς... Κι αυτές οι επισκέψεις δεν θα ήταν δυνατόν να αποσοβηθούν από κανέναν Homo sapiens sapiens γήινο ηγέτη ....! Ούτε καν θα χρειαζόταν να γράφει παραμύθια ο Εριχ Φον Νταινικεν...για να μας πείσει ! Είναι πράγματι πολύ δύσκολο να αποδεχθεί ένα νοήμων είδος όπως εμείς την τόση κοσμική του μοναξιά ...
  7. Ούτε τα 30 , ούτε τα 25 , ούτε και 5 χιλιάρικα δεν υπάρχουν για τους περισσότερους !!! Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε το βασικό σέρβις στην ώρα του με 100 ευρώ...να αλλάξουμε λάδια και κάποια φίλτρα... Δεν μπορούμε να αλλάξουμε λάστιχα όταν πρέπει... Αν κάποιοι θέλουν πράγματι το καλό του πλανήτη και όχι κάποιο άλλο "καλό" , θα πρέπει πρώτα να ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ διότι , τέτοιες αξιώσεις μόνον άνθρωποι που ζουν σε άλλον κόσμο τις έχουν !
  8. Νέα έκδοση v.2.5 εδώ : EORTOLOGIO GR download | SourceForge.net Κώδικας εδώ : GitHub - fanisatt/EORTOLOGIO-GR: Greek Eortologio and Day Finder ! Ευχαριστώ πολύ !
  9. Το έφτιαξα για μένα !! Κι αφού περνάω ωραία με αυτό , σκέφθηκα πως ίσως να κάνει δουλειά και για κάποιον άλλον. Χωρίς άλλα λόγια... Για μια οπτική επαφή εδώ : Το κατεβάζετε ελεύθερα-free εδώ : Pedaba 2.5-2 download | SourceForge.net SOURCEFORGE.NET Download Pedaba 2.5-2 for free. General purpose DataBase application for Linux 64bit. Pedaba 2.5 is simply...sexy ! It combines... Κώδικας εδώ : GitHub - fanisatt/Pedaba-2: Pedaba-2 Code and Website GITHUB.COM Pedaba-2 Code and Website. Contribute to fanisatt/Pedaba-2 development by creating an account on GitHub. Ευχαριστώ πολύ !
  10. Αυτό που με τράβηξε σε τούτον το διαδικτυακό χώρο ήταν το λογότυπο για τα μεγάλα παιδιά ... Έγραφα κώδικα C πριν από 30-35 χρόνια όταν ακόμη οι οθόνες ήταν ασπρόμαυρες και δεν υπήρχαν true-type fonts και άλλα καλούδια. Πριν 3 χρόνια περίπου , προφανώς επειδή τα μεγάλα παιδιά δεν μπορούν να σταματήσουν να παίζουν...σκέφθηκα-τόλμησα να ξαναγράφω κώδικα έτσι, για να ξεσκουριάσω ! Έφτιαξα 2 εφαρμογές και θα σας παρουσιάσω σήμερα τη δεύτερη έκδοση ενός εορτολογίου-ημερολογίου. Πάνε δυο χρόνια που τις "συντηρώ" και τις διαθέτω ελεύθερα. Η πρώτη αφορά σε πολύ λίγους ανθρώπους μιας και πρόκειται για σχεδίαση και λειτουργία βάσεων δεδομένων (Pedaba 2.5) την οποία θα παρουσιάσω άλλη φορά. Σε ότι αφορά στο εορτολόγιο (το οποίο έχει ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς σε πολλές διανομές) : - Παρέχει στο χρήστη κατ' αρχήν μια γρήγορη και αξιόπιστη "χρονομηχανή". - Περιλαμβάνει εκείνες (κατά κανόνα) τις θρησκευτικές εορτές που αντιστοιχούν σε λαϊκά ονόματα και όχι όλες τις θρησκευτικές εορτές που είναι ... πάρα πολλές ! - Περιλαμβάνει επίσης όλες τις θεσμοθετημένες παγκόσμιες / διεθνείς ημέρες αλλά και ορισμένες σημαντικές ημέρες Εθνικής σημασίας . - Παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη να ορίζει τις προσωπικές του ετήσιες υπομνήσεις όχι μόνον πάνω σε σταθερές ημερομηνίες αλλά και πάνω σε κινητές εορτές. (Μια φορά ορίζεις ότι θέλεις να σου θυμίζει κάτι π.χ. κάθε Μεγάλη Δευτέρα...κάθε χρόνο...) - Παρέχει ένα διαρκές σημειωματάριο στο χρήστη. - Παρουσιάζει δυναμικούς πίνακες εορτών και ονομάτων. - Εκδίδει Μηνιαίες Αναφορές Εορτών. - Σχεδιάζει στην οθόνη και σώνει στο δίσκο Ετήσιους Πίνακες. - Επιτρέπει στο χρήστη να τσεκάρει ταυτόχρονα διαφορετικές χρονολογικές εποχές. - "Επεκτείνει" το Ιουλιανό ημερολόγιο και είναι σε θέση να ενημερώσει το χρήστη για το ποια ημέρα της εβδομάδος ήταν στ' αλήθεια στη Χώρα μας π.χ. στις 25 Μαρτίου 1821... - Δεν έχει τα καλύτερα γραφικά - δεν έχει το καλύτερο "πακετάρισμα" αλλά ... κάνει τη δουλειά του πιο καλά από "καλά" !! Τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μια οπτική επαφή εδώ : https://youtu.be/C0I87hNBt9o Περισσότερες λεπτομέρειες - οδηγίες και ελεύθερο/free download για όλους εδώ : https://sourceforge.net/projects/eortologio-gr/ Κώδικας εδώ : https://github.com/fanisatt Σας ευχαριστώ πολύ !
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.