Jump to content

astrosunnefo

Premium Members
  • Posts

    182
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

astrosunnefo's Achievements

  1. astrosunnefo

    Ανέκδοτα & Αστεία

  2. astrosunnefo

    Ανέκδοτα & Αστεία

    Gym is cheaper than therapy
  3. astrosunnefo

    Official Δίαιτα Thread

    Σ' αυτό έχεις δίκιο. Κάποιος που δεν έχει ανάγκη να παραμείνει στ' αυστηρά όρια της keto για θεραπευτικούς λόγους, μπορεί να κλέψει λίγο στα ποσοστά.
  4. astrosunnefo

    Official Δίαιτα Thread

    Για 2500 θερμίδες, το κλασικό θα ήταν 70-75% Λίπος, 20-25% Πρωτεΐνη, 5-10% Υδατάνθρακες. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να κατεβάσεις πρωτεΐνη, ν' ανεβάσεις το λίπος και τους υδατάνθρακες να τους κρατάς <50g. Αυτά ισχύουν για την κλασική keto, και για να μπεις σε κέτωση. Ειδάλλως, μιλάμε γι' άλλου τύπου διατροφή (high protein and low carbs, HPLC), που σε κρατάει σε μια γκρίζα ζώνη. Το επισημαίνω επειδή διαβάζουν κι άλλοι - να μη μένουν λάθος εντυπώσεις. Κατά τ' άλλα, καλά κάνεις κι ακολουθείς το μοτίβο που σ' εξυπηρετεί και βλέπεις ότι δουλεύει για σένα.
  5. astrosunnefo

    Official Δίαιτα Thread

    Με τέτοια macros δεν μιλάμε για κετογονική διατροφή. Δεν λαμβάνεις τα οφέλη της διατροφής, και η μείωση έρχεται από την έλλειψη θερμίδων. Το καλύτερο είναι να δεις τι μπορείς ν' αντέξεις (γιατί δεν αντέχουν όλη την keto) και να προσαρμόσεις ανάλογα τα macros σου (σε σημείο που δεν επηρεάζουν το σάκχαρο). Αυτή η τραμπάλα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Και σίγουρα δεν κολλάει η ταμπέλα keto. Ούτε έχει νόημα να μετράς κετόνες, τη στιγμή που το κύριο καύσιμο για σένα δεν είναι το λίπος.
  6. astrosunnefo

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v8

    Φου, Φου. Άστρο 1 καλεί άστρο 2. Χρόνια πολλά και καλά.
  7. astrosunnefo

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v8

    Καλημέρα, φλαμίνγκο μου.
  8. astrosunnefo

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v8

    Έχουν ωραία ευλυγισία. Να τα λέμε κι αυτά. :ρ
  9. astrosunnefo

    Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2026: May the form be with you!!!

    Είναι κολλητικό; Μπορώ να κάθομαι δίπλα σου του χρόνου;
  10. astrosunnefo

    Ανέκδοτα & Αστεία

  11. astrosunnefo

    Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2026: May the form be with you!!!

    Μπράβο στους τυχερούς. Να χαρούν τα υπέροχα δώρα τους.
  12. astrosunnefo

    Official Δίαιτα Thread

    Καλό είναι γενικότερα ν' αποφεύγεται το αλκοόλ, αλλά υπάρχουν keto-friendly επιλογές. Τα καθαρά ποτά και το ξηρό κρασί είναι οκ επιλογές. Το κακό είναι ότι σε μπλοκάρουν, με την έννοια ότι προτεραιότητα έχει το αλκοόλ στο σώμα μας, στο να καεί. Για την D3 να μην κοιτάς μόνο τον αριθμό της στις αιματολογικές. Είναι συναρτήσει επιπέδων παραθορμόνης και ασβεστίου. Μπορεί να φαίνεται πχ 30ng/mL κι η παραθορμόνη να είναι ανεβασμένη. Αυτό σημαίνει ότι η D3 δεν είναι επαρκής στον οργανισμό σου. Όπως υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις, γι' αυτό ποτέ δεν κοιτάμε μόνο την D3. Δεν λέει τίποτε από μόνη της. Κι εκτός από Κ2, χρειάζεται και επαρκές μαγνήσιο στον οργανισμό μας, για την ενεργοποίηση και τον σωστό μεταβολισμό της. Για τα IU, δεν θα επιμείνω. Σε συνδυασμό ίσως να υπάρχει. Δεν θυμάμαι, για να είμαι ειλικρινής. Έχω πολλά χρόνια που δεν κοιτάω βιταμίνες αναβράζουσες, από σούπερ μάρκετ... Σαν αρχή, ισχύει ότι ποτέ δεν παίρνουμε μεμονωμένα ψευδάργυρο ή χαλκό. Πρέπει να πηγαίνουν ζευγαράκι, για να είναι σε ισορροπία. Δεν λέει ρητά ότι είναι TG, αλλά, απ' τα "συμφραζόμενα", καταλαβαίνω πώς είναι σε φυσική μορφή τριγλυκεριδίων. Εκτός αν κάνω λάθος, οπότε ας με διορθώσει κάποιος. Γενικότερα, σαν σκεύασμα, δεν είναι ό,τι καλύτερο, πάντως. Το επόμενο δες να είναι από μικρά ψάρια (αντζούγια, σκουμπρί, σαρδέλα). Είναι ποιοτικά ανώτερο. Δεν μπόρεσα να βρω ανεβασμένες πληροφορίες. Το πιθανότερο είναι να μην αξίζει τον κόπο. Καλύτερα να πάρεις ένα άλλο, όταν τελειώσει. Bisglycinate, malate... Χηλική μορφή. Μια χαρά. Μια χαρά το λεμονάκι. Το έπινα. χαχα Μικρότερη δεν θυμάμαι τι είχα πάρει σε αναβράζουσα. Μιλάμε για τραυματική εμπειρία. Την έπινα με το ζόρι και μου έφερνε αναγούλα. Παίζει να πήρα 2-3 φορές, παράτησα τα υπόλοιπα δισκία κι ούτε επιχείρησα ν' αγοράσω ξανά σε αναβράζουσα μορφή. Ακόμα και τώρα, μετά από τόσα χρόνια, με μια πιάνει αυτή η αηδία και μου ψιλοέρχεται η γεύση, μόνο που μιλάς για αναβράζουσες και ανεβάζεις φώτο τους. Πω πω, ό,τι χειρότερο.
  13. astrosunnefo

    Official Δίαιτα Thread

    Μόλις άρπαξα το νέο τεύχος και ξεκινώ να το ξεφυλλίζω asap. Καλή επιλογή είναι το κόκκινο ξηρό κρασί. Το τίμησα δεόντως. Μια φορά στο τόσο, ας το ρίχνουμε και λίγο έξω. Αν χτυπάς χαμηλό σάκχαρο, τότε όλα έρχονται λίγο λίγο και κουμπώνουν. Καλή κέτωση, φτιάχνει αντίσταση στην ινσουλίνη, άλλα θεματάκια κτλ. Είναι και ψιλοακριβές οι ταινίες για κετόνες... Κι εγώ δεν κάνω συχνές μετρήσεις - αν και σ' εσάς με προδιαβήτη/διαβήτη είναι λίγο αλλιώς. Εν τω μεταξύ, είχα καιρό να μετρήσω πρωινό σάκχαρο και είδα ένα μεγαλοπρεπές 69. Τη βερβερίνη έχω ακούσει από πολλούς να την λαμβάνουν κι έχουν δει διαφορά. Ελπίζω κι εσύ να βοηθηθείς. 3. Βιταμίνη D3 πάρε και περισσότερο, και ιδανικά με K2 ΜΚ7. 4. Οι πολυβιταμίνες δεν πολυαξίζουν. Καλύτερα στοχευμένες βιταμίνες στην κατάλληλη δόση. 5. Μαζί με ψευδάργυρο, βάλε και χαλκό για ισορροπία. Μακριά το ένα απ' το άλλο στη λήψη τους. 8. Η μορφή τριγλυκεριδίων είναι η καλύτερη, να ξέρεις. 9. Τι μαγνήσιο; Τίποτα complex που το περισσότερο είναι οξείδιο; Για παραγγελία, κοίτα και από iHerb μεριά. --- Μπράβο για την πρόοδό σου! Καλή χρονιά, με υγεία και κάθε καλό!
  14. astrosunnefo

    Official Δίαιτα Thread

    Εθίστηκα στα νέα του Σωτήρη και της Πάολας. Πληρώνω όσο όσο. Άσε που έναν keto buddy έχω όλο κι όλο εδώ μέσα.
  15. astrosunnefo

    Official Δίαιτα Thread

    Περιμένω με ανυπομονησία το τεύχος του '26. Γήρνα πίσο ή έστο τειλεφόνα.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.