Jump to content

PainkiLer

Premium Members
  • Posts

    366
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

PainkiLer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. PainkiLer

    i7-4790k Θερμοκρασίες / Ρεύματα.

    Ευχαριστω πολύ για την βοήθεια και τις πληροφορίες. Θα δοκιμάσω και θα ανεβάσω τ' αποτελέσματα. Ελπίζω να βοηθάει και άλλους αυτό το θέμα, χωρίς όμως να κουράζει.
  2. PainkiLer

    i7-4790k Θερμοκρασίες / Ρεύματα.

    Τέλος με Vcore στο ayto και XMP ενεργοποιημένο, χωρίς το Ai suite. idle AIDA IETU Prime95 Εντοπίζω ένα θέμα στο CPU VRM. Που για κάποιο λόγο με το καινούριο Ai suite πέφτει.
  3. PainkiLer

    i7-4790k Θερμοκρασίες / Ρεύματα.

    Το θέμα είναι ότι το έβαλα μετά, για να δοκιμάσω αυτό που έπρεπε στην αρχή... Απ' ότι φαίνεται πάει καλύτερα με Vcore στο ayto και με το XMP ενεργοποιημένο. Το CPU VRM και γενικά οι θερμικρασίες έπεσαν 15-17 βαθμούς κάτω. Η επόμενη δοκιμή θα είναι χωρίς Ai suite.
  4. PainkiLer

    i7-4790k Θερμοκρασίες / Ρεύματα.

    Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. 1ον Είχα έτσι και αλλιώς το τελευταίο BIOS. 2ον Η θερμοκρασία δωματίου ήταν στους 15 C. Τα έκανα όπως μου είπες, αλλά ανάποδα. Δηλαδή απεγκατέστησα το AI Suite, έκανα default το BIOS και μετά manual το Vcore. Τα αποτελέσματα: Μετά άλλαξα τις ρυθμίσεις στο BIOS, ενεργοποίησα το XMP και έβαλα το Vcore στο Auto, όπως επίσης εγκατέστησα το τελευταίο AI Suite. Τα αποτελέσματα:
  5. PainkiLer

    i7-4790k Θερμοκρασίες / Ρεύματα.

    Το turbo είναι οκ. Εμενα με ανησυχεί ότι εκτινάσεται η θερμοκρασία από τους 35 C στους 90 C και στο Tcase αργεί πάρα πολύ να ανεβάσει θερμοκρασία. Επίσης δεν πιάνει 4.4GHz με οποιοδήποτε burn/stress test. Αν με 4.2GHz και 1.2 Vcore είναι στα 120W τότε το "K" δεν έχει νόημα, αφού ούτε το turbo boost δεν φτάνει εκεί που λέει ο κατασκευαστής.
  6. PainkiLer

    i7-4790k Θερμοκρασίες / Ρεύματα.

    1)Η ψύχτρα είναι η coolermaster Hyper 412S. Πατάει πολύ καλά. Είναι δοκιμασμένη. Πριν την είχαμε σε έναν 4820K στα 4.4GHz με 1.28 core voltage και είχε θερμοκρασία σε full load για μέρες, που έφτανε το πολύ τους 75 βαθμούς κελσίου. 2)Ναι το άλλο τον άλλαξαν με βάση αυτή την κατάσταση. Αυτή η εικόνα είναι από τον προηγούμενο. Στον καινούργιο κάνει ακριβώς τα ίδια. 3)Είναι φυσιολογικό να εκτοξέυεται τόσο γρήγορα η θερμοκρασία; Γιατί δεν πάει στα 4.4GHz; Γιατί το TDP πάει στα 120W με 1.204 V και ταχύτητα 4.2GHz, δεν παθαίνει ζημιά; Δεν θα έπρεπε να κλείσει; Αν π.χ. θέλω να κάνω στο render ή κάποια άλλη βαριά διεργασία, θα πιάσει τα 4.4GHz ή θα μου κόβει όπως κάνει με το prime95 για να μην καεί;
  7. PainkiLer

    i7-4790k Θερμοκρασίες / Ρεύματα.

    MB:Z87i-pro Corsair Dominator Platinum 16GB 2400MHz C10 (CMD16GX3M2A2400C10) Αυτές οι θερμοκρασίες εφμανίζονται 3" μετά την εκκίνηση του Prime 95 στο FFT. Θερμοκρασία δωματίου 20 C. Μου έστειλαν άλλο, καινούριο και κάνει ακριβώς τα ίδια.
  8. PainkiLer

    HP ProLiant MicroServer

    Τα HP από κατανάλωση πως τα πάνε;
  9. Καλησπέρα Σκέφτομαι να αγοράσω ένα HP ProLiant MicroServer, αντί για τα κλασικά NAS. Το θέμα μου είναι ότι δεν ξέρω από που να το αγοράσω. Η αγορά θα γίνει με τιμολόγιο. Επίσης κάτι περίεργο. Στα site στην Ελλάδα έχει μόνο τα n40l και στο επίσημο ελληνικό site της HP έχει μόνο τα n54l. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  10. PainkiLer

    Project ''Plexi'' - Part -37. LevelOne router mod. Part -4

    Μια παρατήρηση. Τις ψύχτρες που έκοψες και τις έβαψες κόκκινες, με αυτό το χρώμα θα έχουν την απόδωση που πρέπει;Μήπως το χρώμα είναι μονωτικό και δεν αφήνει την θερμότητα να διαχέεται στο περιβάλλον;
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.